Elnézést kért a főkapitány a doktornőtől, akit 6 órára rabosítottak, mert a BKK ellenőrei azt hitték, hamis a bérlete, pedig számlája is volt róla

bűnügy
2015 november 13., 08:57
comments 308

Keddi hír, hogy egy doktornőt a IX. kerületi rendőrkapitányságon 6 órára fogdába zárták, ujjlenyomatot vettek tőle, és lefényképezték.

Az egész azzal kezdődött, hogy november 8-án feltartóztatták a BKK ellenőrei, mert szerintük hamis bérlet volt nála.

Emiatt a nő anyja kihívta a rendőröket, hogy segítsenek, akik viszont okirathamisítás miatt rabosították, és 6 órán fogva tartották.

Pedig a család szerint még áfás számla is van a bérletről, amit jegypénztárban vettek.

A BKK belső vizsgálatot indított, a rendőrség meg eljárást a doktornő ellen.

„Elnézést a kellemetlenségért”

Ma reggel a rendőrség közleményt adott ki, amiben a főkapitány bocsánatot kért. Mint írják, szakértőt rendeltek ki, beszerezték a bérletet eladó cégtől a számlát, és miután a „bizonyítékok és az ugyanattól a szakértőtől származó, két, egymásnak ellentmondó vélemény alapján” bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást. A rendőrség törli a nő adatait is a nyilvántartásokból.

Az erről szóló határozatot a IX. kerületi rendőrkapitányság vezetője személyesen vitte el a doktornőnek, és átadta Budapest rendőrfőkapitányának levelét, amiben elnézést kér a hölgytől az eljárással okozott kellemetlenségekért. A BRFK vezetője fegyelmi eljárást is indított.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.