Tényleg a múltkori baleset miatt vonta ki szombaton a BKK az új CAF-villamosokat

közlekedés
2015 november 14., 13:24
comments 21

Szombat délután írtunk arról, hogy a Futár információs rendszer alapján a szeptember közepén beüzemelt, új CAF-villamosokat leszedték a 3-as villamos vonaláról. 

Már akkor írtunk, hogy ez a döntés összefüggésben lehet azzal, hogy múlt héten az 1-es villamos vonalán tesztelt CAF karambolozott egyet. Ezt erősítette meg a BKK is, közleményükben azt írták: 

"A 2015. november 9-én, hétfő délután bekövetkezett, CAF Urbos 3 villamos balesetét követő szakértői vizsgálatok kiterjednek a sínfék-rendszer és annak vezérlésének rendeltetésszerű működésére is.

Tekintettel arra, hogy a vizsgálat lezárultáig teljes bizonyossággal nem azonosítható be a rendkívüli esemény oka, a BKV részéről üzemeltetésre már átvett rövidebb CAF Urbos 3 villamosok forgalomba adását forgalombiztonsági megfontolásból az üzemeltető ideiglenesen szünetelteti."

Fotó: Olvasónk

A főváros összesen 47 új villamost vásárolt a spanyol gyártótótl, amelyek nagy része jövő évtől kerül forgalomba a felújított 1-es villamos pályáján, de ősztől a rövidebb, 34 méteres szerelvényeket a 3-as villamos vonalán is használhatták már az utasok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.