Az ISIS által kivégzett jazidi nőkkel teli tömegsírt találtak Irakban

külföld
2015 november 15., 11:07
comments 171

Az Iraki Kurd Autonóm Régió hadserege mostanra nagyjából felszabadította az iraki Szindzsár város egészét az ISIS uralma alól. A város lakósi azonban egyelőre még nem mehetnek vissza a házaikba, mert a terrorszervezet rengeteg helyre bombákat telepített, amit a kurdoknak most el kell távolítaniuk.

A bombamenetesítés során találták meg a katonák azt a tömegsírt, amiben 78, 40 és 80 éves kor közötti nő holtteste volt.

Szindzsár lakosságának többsége a jazidi kisebbséghez tartozik, akiket származásuk és vallásuk miatt különösen gyűlöl az Iszlám Állam, ezért az ISIS fegyveresei a jazidi férfiakat általában kivégzik, a nőket pedig rabszolgává teszik.

A tömegsírban olyan jazidi nők vannak, akiket az ISIS tagjai túl idősnek tartottak ahhoz, hogy rabszolgává tegyék őket. Arról, hogy az ISIS szindzsári uralma idején a terroristák nőket is tömegesen lemészároltak, eddig csak szemtanúi beszámolók szóltak, ez az első bizonyíték, ami alátámasztja a nők tömeges kivégzését is. (DailyStar)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt