Vajon túlélte a lövöldözést az ablakba kétségbeesetten kapaszkodó terhes nő?

Terrorizmus
2015 november 15., 15:13
comments 261

Daniel Psenny, a Le Monde újságírója a Bataclan koncertterem mögött lakik, és épp otthon dolgozott, amikor a dzsihádisták elkezdtek lövöldözni. Az ablakból videózott is, ahogy az emberek – köztük sok sebesült – igyekeztek elmenekülni, miközben ő azt próbálta megtudni, hogy mi történt.

A szemközti ház ablakából lógott két ember is, akik a lövöldözők elől próbáltak meg elbújni, az egyikük egy nő volt, aki azt üvöltötte, hogy:

„Segítség! Segítség! Terhes vagyok! Terhes vagyok! Mit csináljak?”

A megrázó felvételen látható, hogy a végén valakinek sikerült behúznia az épületbe:

Csakhogy Psenny később azt mesélte, hogy lement kinyitni a kaput, és segített a sebesülteket biztonságos helyre cipelni, amikor őt is meglőtték. Mint mondta, ekkor kihagyott az emlékezete, és csak arra emlékszik, hogy folyik a karjából a vér, de úgy gondolja, hogy a Bataclan egyik fölső emeletéről lőhettek.

Emiatt többen azt találgatják a Redditen, hogy eszerint még tartott a lövöldözés, és meglehet, hogy az emeleten csapdába került terhes nő már nem jutott ki. De erről még nincs információ, az áldozatok listája egyelőre nem teljes, és nem tudni, köztük van-e a terhes nő. A Daily Mail kérte, hogy írjon neki a terhes nő, ha tud.

A Mirror egyébként arról is írt, hogy a terroristák a színpad mögött ülő kerekesszékesekre is válogatás nélkül tüzeltek.

Itt látható a videó arról, hogyan kezdődött a lövöldözés a koncertteremben, itt pedig egy túlélő beszámolója olvasható.

(Mirror, Daily Mail, Le Monde, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.