Vajon túlélte a lövöldözést az ablakba kétségbeesetten kapaszkodó terhes nő?

2015 november 15., vasárnap 15:13
262

Daniel Psenny, a Le Monde újságírója a Bataclan koncertterem mögött lakik, és épp otthon dolgozott, amikor a dzsihádisták elkezdtek lövöldözni. Az ablakból videózott is, ahogy az emberek – köztük sok sebesült – igyekeztek elmenekülni, miközben ő azt próbálta megtudni, hogy mi történt.

A szemközti ház ablakából lógott két ember is, akik a lövöldözők elől próbáltak meg elbújni, az egyikük egy nő volt, aki azt üvöltötte, hogy:

„Segítség! Segítség! Terhes vagyok! Terhes vagyok! Mit csináljak?”

A megrázó felvételen látható, hogy a végén valakinek sikerült behúznia az épületbe:

Csakhogy Psenny később azt mesélte, hogy lement kinyitni a kaput, és segített a sebesülteket biztonságos helyre cipelni, amikor őt is meglőtték. Mint mondta, ekkor kihagyott az emlékezete, és csak arra emlékszik, hogy folyik a karjából a vér, de úgy gondolja, hogy a Bataclan egyik fölső emeletéről lőhettek.

Emiatt többen azt találgatják a Redditen, hogy eszerint még tartott a lövöldözés, és meglehet, hogy az emeleten csapdába került terhes nő már nem jutott ki. De erről még nincs információ, az áldozatok listája egyelőre nem teljes, és nem tudni, köztük van-e a terhes nő. A Daily Mail kérte, hogy írjon neki a terhes nő, ha tud.

A Mirror egyébként arról is írt, hogy a terroristák a színpad mögött ülő kerekesszékesekre is válogatás nélkül tüzeltek.

Itt látható a videó arról, hogyan kezdődött a lövöldözés a koncertteremben, itt pedig egy túlélő beszámolója olvasható.

(Mirror, Daily Mail, Le Monde, BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt