Fridi Dajcstominak: „Semmiben nem vagy képes és hajlandó önkritikát gyakorolni?”

POLITIKA
2015 november 22., 21:31
comments 788
  • Olyan nagyágyúk után, mint Gyurcsány Ferenc és Nagy Alekosz, most Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője költözött össze Friderikusz Sándorral.
  • A tanulság: ha Deutsch kellemetlen kérdést kap, képtelen egyenes választ adni.

Deutsch elárulta, hogy Palik László adott neki tanácsot, hogyan fogyjon le (zöldség, gyümölcs, tojásfehérje), és állítása szerint a fogyókúra miatt nem iszik alkoholt. Már csak 104 kiló.

photo_camera A gifeket és a képeket Botos Tamás vette ki a TV2 felvételeiből

Deutsch nem csinál problémát az őt ért kritikákból. Mint mondta, meleg, korlátozó a szülői magatartása, magyarul szigorú, és kiderült, hogy ugyanazt a hibát követte el, mint az ő szülei: nem arra gondolt, hogy ők is elváltak, hanem hogy ő is szólt a gyerekének, hogy vegye fel a papucsát.

Friderikusz megkérdezte, hogy ott van-e, ahova magát 25 éve képzelte volna. Deutsch elmondta, hogy a századát sem hitte volna, hogy ennyi vezetői pozíciót kapott, józan ésszel ezt csodának élte meg.

„Nekem nem Magyarország miniszterelnöke a barátom, hanem Orbán Viktor”

– mondta Deutsch Tamás.

photo_camera

Simicskáról viszont azt mondta, hogy sosem volt vele baráti viszonyban. Szerinte az, amit csinál, az önmagáért beszél, és Deutsch szíve összes szögletével rettenetes dolognak tartja, amit csinál.

A drogozós perről is szó volt, megint elmondta, hogy soha az életében nem dicsekedett azzal, hogy ki sem próbálta a kábítószert, de most, hogy kérdezték, elmondta, mert ez az igazság. Hogy miért húzta fel magát Juhász Péter állításán, azt mondta:

„Én nem szeretem a hazugságot. Semmilyen dologban.”

Arról, hogy több házassága is volt, azt mondta, hogy ez az ő gyarlósága, amivel szembe tudott nézni. (Hogy a keresztény nemzeti kormány ideológiájáról ez mit mond el, arról annyit mondott, hogy zsidó származású, úgyhogy nincs abban a helyzetben, hogy a kereszténységről bármit mondjon.)

Szerinte annál nincs rosszabb a politikában, mint amikor valaki saját magával nem tud szembenézni.

photo_camera

Friderikusz szóba hozta azt is, hogy Deutsch Tamás gyakran hőbörög fröcsögve a Twitteren, idézett is párat (például: „Ki a fasz az a Thomas Melia?” vagy „Albert, te kapd be az összes faszom!”). Deutsch szerint „ez egy stílus kérdése”, majd ködös magyarázatokat adott arra, miért faszozik le embereket folyamatosan, vagy ahogy ő mondta, „argo kifejezéseket használt”.

Szerinte az, hogy ő a Twitterre ezeket kiírja, az olyan, mintha magánbeszélgetésben káromkodott volna. Sokan mondták neki, hogy ezzel nem értenek egyet, és végül – már megint – azzal zárta le az egészet, hogy:

„Gyarló vagyok.”

photo_camera

Arról is beszélt, hogyan lett az MTK vezetője: az apja nagy MTK-rajongó volt, őt pedig megkeresték, amikor az előző elnök már nem vállalta tovább a klub irányítását. Amikor az is szóba kerül, hogy a testvére tulajdonos az MTK-ban, és hogy nem gáz-e, hogy a mostanában rendre fideszeseknek osztanak ki kulcspozíciókat, Friderikusz mintha egy nemzet szájából venné ki a szót:

„Semmiben nem vagy képes és hajlandó önkritikát gyakorolni?”

Deutsch itt is kitérő választ adott.

photo_camera

Zsidóként életében egyedül a katonaságban találkozott extrém zsidózással. (A saját pártjában ezzel kapcsolatban semmilyen negatív tapasztalata nem volt.)

Friderikusz hálószobájába egyébként nem szabad telefont bevinni, Deutsch Tamás bevitte.

Deutsch végül a nemzet egyik legsúlyosabb problémájáról viszont már köntörfalazás nélkül, kemény választ adott: szerinte szimpla hazugság, hogy Orbán Viktor ne köszönne Gyurcsány Ferencnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.