Most, hogy eldőlt, Magyarországnak nem kell befogadnia menekülteket, a Fidesz nagy kampányt indít a kvótarendszer ellen

migráció
2015 december 1., 11:52
comments 306

A Fidesz online és print sajtóhirdetésekben, valamint közterületi reklámokon buzdítja az embereket arra, hogy fogjanak össze és írják alá a kötelező betelepítési kvóta elleni íveket - közölte Halász János, a kormánypárti képviselőcsoport szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A fideszes politikus tájékoztatása szerint a Védjük meg az országot! szlogent tartalmazó hirdetésekkel a következő napokban lehet találkozni - írja az MTI.

Adódik a kérdés, hogy Orbán Viktor éppen a hét végén jelentette be, hogy Magyarországnak egyáltalán nem kell befogadnia, akkor mégis mire a kampány, de Halász Jánosnak erre is megvan a válasza: "noha a Törökországból behozni kívánt 400 ezer bevándorló elosztásában Magyarországnak nem kell részt vállalnia, a kötelező kvóta veszélye fennáll, a Juncker-képlet él. A több mint 1 millió migráns elosztása Magyarországnak egy szegednyi ember betelepítését jelentené".

Vagyis úgy néz ki, ha már belekezdett a Fidesz a kvótakampányába, csak azért nem fogja abbahagyni, mert senkinek esze ágába sincs menekülteket kényszeríteni az országra. 

Halászra lefordítva ez így néz ki: a Fidesz folytatja az aláírásgyűjtést, amíg az EU nem vonja vissza törvénytelen és rossz döntését. Az országos tapasztalatokról beszámolva azt hangoztatta: az emberek támogatják a határok megvédését és azt, hogy nem lehet mindenkit ellenőrizetlenül beengedni. Az aláírások száma hétvégén meghaladta az 1 milliót. És mi lett volna, ha Szekszárdon is beindul az élet. A kitelepülős kvótaellenes kampányra egyébként a Hamu és Gyémánt Médiacsoport kapott megbízást, ennek Csetényi Csaba, Rogán Antal szomszédja az egyik tulajdonosa. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt