Most, hogy eldőlt, Magyarországnak nem kell befogadnia menekülteket, a Fidesz nagy kampányt indít a kvótarendszer ellen

A Fidesz online és print sajtóhirdetésekben, valamint közterületi reklámokon buzdítja az embereket arra, hogy fogjanak össze és írják alá a kötelező betelepítési kvóta elleni íveket - közölte Halász János, a kormánypárti képviselőcsoport szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A fideszes politikus tájékoztatása szerint a Védjük meg az országot! szlogent tartalmazó hirdetésekkel a következő napokban lehet találkozni - írja az MTI.

Adódik a kérdés, hogy Orbán Viktor éppen a hét végén jelentette be, hogy Magyarországnak egyáltalán nem kell befogadnia, akkor mégis mire a kampány, de Halász Jánosnak erre is megvan a válasza: "noha a Törökországból behozni kívánt 400 ezer bevándorló elosztásában Magyarországnak nem kell részt vállalnia, a kötelező kvóta veszélye fennáll, a Juncker-képlet él. A több mint 1 millió migráns elosztása Magyarországnak egy szegednyi ember betelepítését jelentené".

Vagyis úgy néz ki, ha már belekezdett a Fidesz a kvótakampányába, csak azért nem fogja abbahagyni, mert senkinek esze ágába sincs menekülteket kényszeríteni az országra. 

Halászra lefordítva ez így néz ki: a Fidesz folytatja az aláírásgyűjtést, amíg az EU nem vonja vissza törvénytelen és rossz döntését. Az országos tapasztalatokról beszámolva azt hangoztatta: az emberek támogatják a határok megvédését és azt, hogy nem lehet mindenkit ellenőrizetlenül beengedni. Az aláírások száma hétvégén meghaladta az 1 milliót. És mi lett volna, ha Szekszárdon is beindul az élet. A kitelepülős kvótaellenes kampányra egyébként a Hamu és Gyémánt Médiacsoport kapott megbízást, ennek Csetényi Csaba, Rogán Antal szomszédja az egyik tulajdonosa. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.