Rákosi Tamás bevonult a TV2-be

2015 december 2., szerda 14:33
89

Decembertől a Paprika Latino helyett a IKO Productions gyártja az Édes Élet című műsor fennmaradó részeit, és ezzel új korszak kezdődik a TV2-nél. A csatorna nem újította meg az eddigi gyártó szerződéseit, helyette az IKO-val szerződött.

Az IKO Rákosi Tamás médiamillárdos tulajdona, aki Dirk Gerkens egykori vezérigazgató mellett egy évtizeden keresztül volt az RTL Klub legfontosabb műsorszállítója.  

Rákosi Tamás. Forrás: www.mmonline.hu

Az IKO azért "csak" ezt a műsort vett át, mert a többi külsős gyártásban készülő anyag már mind elkészült, így idén már csak a házon belül készülő, friss hír és magazinműsorok - pl. Tények, Mokka - elkészítésére van szükség. 

Wisinger János, az IKO ügyvezetője a cég nevében nem kívánt nyilatkozni. Marschall Péter, a Paprika Latino első embere viszont megerősítette, hogy a TV2 nem hosszabbította meg szerződésüket, erre számítanak a további műsoraikkal kapcsolatban is, jövőre pedig már szinte biztosan nem gyártanak semmit a TV2-nek. Várhatóan hasonló sors vár a Show and Game gyártócég nagyköltségvetésű műsoraira is, amely jelenleg a TV2 másik fontos beszállítója. A Show and Game-ről korábban a sajtóban több helyen is Simicska-közeli társaságként írtak - ők gyártották eddig a tévé napi sorozatát, a Jóban-Rosszban-t is. Egyedül Hajdu Péter, és az általa vezetett Frizbi Entertainment  megbízásai vannak biztonságban.

A televízió sajtóosztályánál érdeklődtünk, milyen változásokra lehet számítani a beszállítók terén, de nem kaptunk konkrét választ. Azt írták, hogy "(...) a TV2 jelenlegi és új menedzsmentje szoros együttműködésben, közösen hozza meg döntéseit a cég hosszútávú érdekei és stratégiája alapján. Ennek része számos terület felülvizsgálata, ilyen például a produkciós megállapodások átgondolása is. Konkrétumokról a későbbiekben adunk tájékoztatást.”

Dirk Gerkens vezérigazgató bemutatkozása egyelőre nem történt meg a TV2-nél, formálisan még mindig a korábbi tulajdonosok, Simon Zsolt és Yvonne Dederick igazgatók vezetik a céget, de hírek szerint jövő héten Gerkens ténylegesen elfoglalja irodáját a Róna utcai székházban. 

Mindeközben a cégbíróságon nincs változás. Fonyó Károly cége, a Megapolis Média Zrt. október közepén kezdeményezte tulajdonjoga bejegyzését a TV2 Media Group Holdings Kft.-ben. A bíróság hiánypótlásra szólította fel a Simicska-közeli társaságot, de az azóta beadott dokumentumok alapján a bíróság egyelőre nem állapította meg, hogy a Megapolis jogosult volt-e a bejegyzésre.  

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt