Rákosi Tamás bevonult a TV2-be

Média
2015 december 02., 14:33
comments 89

Decembertől a Paprika Latino helyett a IKO Productions gyártja az Édes Élet című műsor fennmaradó részeit, és ezzel új korszak kezdődik a TV2-nél. A csatorna nem újította meg az eddigi gyártó szerződéseit, helyette az IKO-val szerződött.

Az IKO Rákosi Tamás médiamillárdos tulajdona, aki Dirk Gerkens egykori vezérigazgató mellett egy évtizeden keresztül volt az RTL Klub legfontosabb műsorszállítója.  

Rákosi Tamás. Forrás: www.mmonline.hu
photo_camera Rákosi Tamás. Forrás: www.mmonline.hu

Az IKO azért "csak" ezt a műsort vett át, mert a többi külsős gyártásban készülő anyag már mind elkészült, így idén már csak a házon belül készülő, friss hír és magazinműsorok - pl. Tények, Mokka - elkészítésére van szükség. 

Wisinger János, az IKO ügyvezetője a cég nevében nem kívánt nyilatkozni. Marschall Péter, a Paprika Latino első embere viszont megerősítette, hogy a TV2 nem hosszabbította meg szerződésüket, erre számítanak a további műsoraikkal kapcsolatban is, jövőre pedig már szinte biztosan nem gyártanak semmit a TV2-nek. Várhatóan hasonló sors vár a Show and Game gyártócég nagyköltségvetésű műsoraira is, amely jelenleg a TV2 másik fontos beszállítója. A Show and Game-ről korábban a sajtóban több helyen is Simicska-közeli társaságként írtak - ők gyártották eddig a tévé napi sorozatát, a Jóban-Rosszban-t is. Egyedül Hajdu Péter, és az általa vezetett Frizbi Entertainment  megbízásai vannak biztonságban.

A televízió sajtóosztályánál érdeklődtünk, milyen változásokra lehet számítani a beszállítók terén, de nem kaptunk konkrét választ. Azt írták, hogy "(...) a TV2 jelenlegi és új menedzsmentje szoros együttműködésben, közösen hozza meg döntéseit a cég hosszútávú érdekei és stratégiája alapján. Ennek része számos terület felülvizsgálata, ilyen például a produkciós megállapodások átgondolása is. Konkrétumokról a későbbiekben adunk tájékoztatást.”

Dirk Gerkens vezérigazgató bemutatkozása egyelőre nem történt meg a TV2-nél, formálisan még mindig a korábbi tulajdonosok, Simon Zsolt és Yvonne Dederick igazgatók vezetik a céget, de hírek szerint jövő héten Gerkens ténylegesen elfoglalja irodáját a Róna utcai székházban. 

Mindeközben a cégbíróságon nincs változás. Fonyó Károly cége, a Megapolis Média Zrt. október közepén kezdeményezte tulajdonjoga bejegyzését a TV2 Media Group Holdings Kft.-ben. A bíróság hiánypótlásra szólította fel a Simicska-közeli társaságot, de az azóta beadott dokumentumok alapján a bíróság egyelőre nem állapította meg, hogy a Megapolis jogosult volt-e a bejegyzésre.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.