30 milliárdból épül meg a Testnevelési Egyetem új kampusza

politika
2015 december 5., 10:57
comments 198

A kormány döntése alapján több mint 100 ezer m2-es területen épülhet meg Budapesten a Testnevelési Egyetem új kampusza, amely 2018 szeptemberére készülhet el – írja az MTI.

Ezt Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára jelentette be az Alkotás utcai oktatási intézmény és a Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) fejlesztéséről hozott kormányhatározatot ismertetve.

Az államtitkár közölte: az új kampuszt az egyetem jelenlegi területén, az OSEI felszabaduló épületeivel kiegészülve és a Csörsz utcai sporttelepen alakítják ki. A Csörsz utcai sporttelepet a szomszédos park terhére 2500-3000 m2-rel kibővítik, de Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármesterrel megállapodtak, hogy a közelben hasonló méretű zöldfelülettel kárpótolják a környéken lakókat – írja a Napi.hu. A teljes beruházás az előzetes kalkulációk szerint 30 milliárd forintba kerül majd.

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora elmondta: a leégett csarnok helyére 50 méteres fedett uszoda, a Csörsz utcai sporttelep BAH csomópont felőli oldalán pedig egy többszintes, multifunkcionális sportcsarnok épül majd.

Szabó Tünde beszélt arról is, hogy az OSEI új helyszínéről december 16-án dönt a kormány.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt