Szijjártó: Pontosan annyi nagykövetet fogok berendelni, amennyit szükséges, nem kevesebbet és nem is többet

politika
2015 december 13., 12:07
comments 99

Rényi Pál Dániel beszámolója szerint eddig Szijjártó Péter külügyminiszter kapta eddig a legnagyobb tapsot az épp zajló Fidesz-kongresszuson, bár többször is megszakította a külügyminiszter beszédét a épp ebédről visszatérő küldöttek tömege.

Szijjártó arról beszélt, hogy képmutató, önsorsrontó és alkalmatlan az európai politika, és Brüsszelben ostoba vita zajlik arról, növeli-e a kockázatot, hogy napi szinten 3-10 ezer ember áramlik be az unió területére mindenfajta ellenőrzés nélkül.

A külügyminiszter szerint aki ezt a kérdést még komolyan felveti ma, az valójában nem ezen a földön él.

Szijjártó szerint a kötelező betelepítési kvóta valójában csak egy „európai látványpékség”, az erről szóló döntés pedig elfogadhatatlan, végrehajthatatlan, és minden létező szabályozást megsért, ezért Magyarország az Európai Bíróságnál keresi a megoldást.

„Európa ma nem képes arra, hogy megvédje külső határainkat.”

„A többséggel ellentétben mi betartottuk a szabályokat, eldöntöttük, hogy kik jöhetnek be, ki nem, amire méltatlan és morbid támadások voltak a válaszok.”
A támadásokat Szijjártó szerint egytől egyig visszavertük és

világossá tettük, hogy Magyarországgal nem lehet szórakozni.


Fotó: Botos Tamás


„Aki szórakozik velünk, annak eddig is visszavertünk, és ezek után is vissza fogunk verni. Minden egyes támadást vissza fogunk utasítani és verni, amíg én ennek az országnak a külügyminisztere vagyok. Senki nem engedheti meg magának, hogy ennek az országnak az állampolgárait lefasisztázza, mint az osztrák kancellár, vagy leautistázza, mint a román kormány külügyminisztere.”

Mondta Szijjártó, aki szerint a külügyminisztériumot csak inspirálják a támadások.
Ezek után a miniszterelnök felé fordulva azt mondta, hogy ezt a harcos, alkuvást nem ismerő külpolitikát fogja folytatni, amíg hivatalában maradhat. Akármennyi konfliktussal jár is ez.

„Pontosan annyi nagykövetet fogok berendelni, amennyi szükséges, nem kevesebbet és nem is többet.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.