Kiderült, hogy miért jár ilyen furcsán Vlagyimir Putyin

külföld
2015 december 15., 10:30
comments 150

Egy rakás kutató próbálta kideríteni, hogy mi lehet az oka annak, hogy Putyin ilyen furcsán lépked. Járás közben többnyire a teste mellé szorítja a jobb kezét, és a bal oldalával áll haladási irányba. Felsőteste egyenes marad.

Mills, McCartney és Vlagyimir Putyin Fotó: kremlin.ru
photo_camera Mills, McCartney és Vlagyimir Putyin Fotó: kremlin.ru

Külpolitikai elemzők és hírszerzők sokat elemezték ezt a járást, mert hasonló mozdulatsorok a Parkinson-kór korai jelei is lehetnek.

A Parkinson viszont nem vág össze azzal, hogy az orosz elnök még mindig dzsúdózik, súlyt emel és nagyon jól úszik is.

A kérdést kutató egyik holland tudóscsoport most azt állítja, hogy megtalálták a választ. Rábukkantak ugyanis egy régi KGB-kézikönyvre, amiben a helyes járást oktatják.

A KGB utasításai szerint azért kell a jobb kezet a testhez húzni járás közben, hogy az ember minél gyorsabban elő tudja venni a fegyverét, ha kell.

Putyin a holland kutatók szerint KGB-s kiképzése miatt járhat így.

A feltételezést tovább erősíti, hogy ugyanígy jár több magas rangú orosz politikus is, például Dimitij Medvegyev miniszterelnök, Anatolij Szergyukov és Szergej Ivanov korábbi védelmi miniszterek és Anatolij Szidorov tábornok, a nyugati katonai körzet parancsnoka is.

Köztük Medvegyev kakukktojás, ő ugyanis nem kapott szovjet katonai kiképzést, de több rendezvényen is látszott, hogy Putyin környezetében utánozza az elnök macsós járását. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.