Kövér: egy hetedikes is tudja, hogy ha az asszonyok nem szülnek, kihal az emberiség

POLITIKA
2015 december 15., 08:45
comments 1107

Kövér László házelnök képtelen ma elhagyni a hírfolyamot: kedden a prágai és pozsonyi nagykövetnek is az ő megmondásai miatt kell jelentkeznie a helyi külügynél, most pedig az asszonyok szerepéről folytatott fejtegetéseit követő felháborodásra reagált a Népszabadságnak. 

photo_camera Kövér László, az Országgyűlés elnöke.  

Kövér vasárnap, a Fidesz kongresszusán arról beszélt, hogy "szeretnénk, ha  lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülnének nekünk." Többen felháborodtak a kijelentések miatt és a Facebookon akciót indítottak, hogy küldjenek minél több negatív terhességi tesztet a Országgyűlés Hivatalának. 

"Aki járt az általános iskola hetedik osztályában, amikor én jártam, az emlősök szaporodását ott tanították - annak tudnia kell, hogy az emberiség fennmaradása azzal jár, hogy a nők szülnek, gyermekeket hoznak a világra, és nagy szeretetben felnevelik." 

- mondta a napilapnak az őt ért kritikákra reagálva a házelnök, aki szerint „ha a Facebook-csoport szervezői­nek az édesanyukáik azzal lettek volna elfoglalva, mint amivel most ők is foglalkoznak, ahelyett hogy őket örömmel felneveljék, akkor nem lennének, akik ilyen ostobaságokat megfogalmaznának". Kövér azt is elmondta a Népszabadságnak, hogy ha módjában állna, sem akarna ő senkinek parancsolni, és megmondani, hogy miként éljen, de ahhoz fenntartja magának a jogot, hogy "az emberiség fennmaradásához szükséges kultúra mellett szót emeljen".

„Én úgy gondolom, hogy ennél szebb hivatása egy nőnek nem lehet. Mint ahogyan apaként, férfiemberként sem lehet szebb hivatásom – még a házelnöki pozíciót sem tartom annak –, mint az, hogy apaként részt vállalok három gyerek felnevelésében, én erre vagyok a legbüszkébb. Aki ezt nem érti meg, azt én mélyen sajnálom, szánom” – folytatta az újság kérdésére Kövér, aki aggodalmát fejezte ki a magyar nemzet mellett a teljes európai civilizáció fennmaradása miatt is. 

„Azért vagyunk ebben a helyzetben, a tömeges migráció, a betelepítés és a munkaerő-szükséglet ilyen típusú kielégítése okán egész Európában, mert ez a fajta gondolkodásmód terjedt el, mint az említett Facebook-csoport tagjaié. Azt próbálják magukkal elhitetni, hogy nem önmaguk a legnagyobb érték, illetve önmaguk meghosszabbítása a gyermekeken és a családon keresztül” 

- zárta mondandóját az elnök, aki szerint az az értékrend, amit az ellene negatív terhességi tesztekkel tiltakozók képviselnek, az ennek a civilizációnak a kihalásához fog vezetni, és ez statisztikai-matematikai tény. 

(Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.