7 képviselő maradt egész évben néma a parlamentben

POLITIKA
2015 december 25., 11:47
comments 71

Rétvári Bence KDNP-s képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszélt idén a legtöbbet a parlamentben. 410 felszólalása összesen 21 óráig és 20 percig tartott. Sokat beszélt az MSZP-s Gúr Nándor is, ő 256-szor kapott szót, viszont összesen 25 órát, tehát még Rétvárinál is többet beszélt.

Az LMP-s Sallai Róbert Benedek a harmadik, ő 239 felszólalásban 17 órát beszélt, a legaktívabb fideszes pedig Tálai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, aki 227 alkalommal összesen több mint 14 órán át nyomta. A Jobbikból Z. Kárpát Dániel volt a király, 177 felszólalásban összesen 14 óra 36 percben osztotta meg a koponyája szellemi tartalmát a nagyvilággal,

A pártelnökök között Schiffer András, Vona Gábor, Tóbiás József és Semjén Zsolt a sorrend, végül a legkevésbé aktív pártelnök: a DK-s Gyurcsány Ferenc, aki csak egyszer beszélt 15 percig. Rajta kívül még 3 képviselő van, aki csak egyszer szólalt fel idén, az egyik épp a szintén DK-s Vadai Ágnes, a másik a fideszes Csöbör Katalin.

A miniszterelnök 89-szer beszélt a parlamentben, legtöbbször ellenzéki képviselők kérdéseire reagált, mikor már muszáj volt neki. Ezen kívül napirend előtti felszólalásai is voltak, a leghosszabb ilyen 40 percig tartott. Ez volt az, amiben Orbán a bevándorlásról beszélt.

Van azonban 7 képviselő az országgyűlésben, akik egyáltalán nem beszéltek idén a parlamentben. Az egyikük a Fidesz új alelnöke,

Kubatov Gábor,

de ide tartozik még a DK-s Oláh Lajos is. A statisztika szerint a némák táborában van Kövér László is, aki ugyan házelnökként rengeteg ülést levezetett, képviselőként nem szólalt fel.

A másik 4 néma képviselőt sajnos nem nevezte meg a Magyar Nemzet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.