A 11 legjobb új sorozat 2015-ben

Sorozat
2015 december 30., 17:35
comments 282

11. The Last Man on Earth

Egy vírus pusztítja el az emberiséget, az arizonai Phil Miller marad egyedül a Földön. Nyilván egyedül iszonyú unalmas lenne az élete, úgyhogy mindent megpróbál, hogy lekösse magát. Kicsit visszaadja azt az érzést is, amikor az gyerekként arról ábrándozik valaki, hogy milyen, amikor bármit megtehet következmények nélkül. Nagyon vicces, viszont kicsit hullámzó. Az első két rész biztosan hibátlan. 

10. Ballers

A Floridában élő profi amerikai focisták és környezetük élete, ilyen sok pénz, gyors kocsik, szép nők dimenziókban. Egész jó színészek vannak benne, és a világ is elég távoli, egzotikus ahhoz, hogy érdekes legyen. Az Entourage-ra hasonlít, nem csoda, ugyanaz a producer. Nem kell rajta sokat gondolkodni, aki viszont szeretni nézni, hogyan élnek valószínűtlenül gazdag emberek, annak tetszeni fog.

9. Show Me a Hero

Mi történek, amikor egy tehetős, fehérek lakta városrészbe az állam be akar telepíteni szegény, fekete embereket? David Simon, a világ legjobb tévés írója csinált egy hat részes sorozatot az amerikai Yonkers városának valódi történetéből. A szegényekkel, hátrányos helyzetben lévő, idegen emberekkel szembeni elutasítás miatt aktuális ez a 30 éves sztori. Simon többi sorozatától, a Wire-től, a Generation Kill-től vagy a Terme-től viszont sajnos elmarad.

8. Man in the High Castle

Egy alternatív valóságban a németek nyerték meg a II. világháborút, atombombát dobtak Washingtonra. Elfoglalták az Egyesült Államokat, amiknek keleti része a náciké, nyugati partja a japánoké lett. Az amerikaiak évtizedek óta élnek megszállás alatt, amikor különös filmek kezdenek terjedni, rajtuk filmhíradókkal egy világból, ahol a szövetségesek nyertek, és már nincsenek nácik. Philip K. Dick könyvének feldolgozása.

7. The Jinx

Márk írt erről bővebben. New York egyik leggazdagabb családjának tagja, Robert Durst igazán nyugtalanító ember. A neve több gyilkossági ügyben is előkerült, felesége rejtélyes körülmények között tűnt el. Hosszú hallgatás után az HBO-nak adott interjút, a beszélgetés közben pedig olyan dolgok derültek ki, ami felforgatja a szereplők életét. Nagyon kevés dokumentumfilm van, ami nem csak feldolgozza a megtörtént dolgokat, de érdemben alakítja is őket. A Jinx ilyen.

6. Fresh Off the Boat

Az egyik ismert és sikeres amerikai szakács, Eddie Huang gyerekkorának története. Arról szól nagyon szórakoztatóan, hogy milyennek a kínai-amerikaiak élete, hogyan látszik az ő szemszögükből az amerikai álom, és hogy bevándorlók gyerekeként miért lesz olyan fontos, hogy elfogadják az embert.

5. The Expanse

James S. A. Corey regényeiből készült Expanse első négy része ment le eddig, és nagyon izgalmas. Van benne világösszeesküvés, űrhajóépítő mormon egyház, a Föld és a Mars hidegháborúja, az aszteroidaövben dolgozó munkásosztály kizsákmányolása. A Battlestar Galactica óta nem volt ilyen nagyszabású, klasszikus sci-fi a tévében, már nagyon hiányzott.

4. Catastrophe

Az amerikai Rob angliai üzleti útján egy kocsmában megismerkedik Sharonnal, akit véletlenül felcsinál. Mikor kiderül, átköltözik Angliába, és közös életet kezd a nővel, akivel szinte egyáltalán nem ismerik egymást. Messze a legviccesebb sorozat idén.

3. Fear the Walking Dead

Mi történik teljesen normális, átlagos emberekkel, amikor széthullik körülöttük a világ. A Fear-ben pont az a jó, hogy zombik nélkül is kb. ugyanígy működne. Lehetne természeti katasztrófa, "sima" gyilkos influenza járvány, terrortámadások, a lényeg, hogy a megszokott világ eltűnik, és hétköznapi embereknek hirtelen élet-halál döntéseket kell hozniuk minden nap. Azt is jól járja körbe a sorozat, hogy a "vagy ők - vagy mi" helyzetekben milyen iszonyú nehéz embernek maradni, ha lehet egyáltalán.

2. Jessica Jones

A Jessica Jonesben nem repkednek köpenyes emberek megmenteni a világot, hanem egy nő próbál megszabadulni egy önző, erőszakos férfitől, aki tönkretette az ő, és egy csomó másik ember életét. Az eddigi készült legjobb "szuperhősös" sorozat. Részletes kritika itt.

1. UnReal

A reality tévé sötét világáról, az abban szereplő, azt irányító emberekről még nem készült olyan pontos, izgalmas sorozat, mint az UnREAL. Részletes kritika itt.

Sorozat válogatások még:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.