A BKV szerint a nyirkos idő miatt fejlődött ki a gomba a 27-es buszon

Budapest
2016 január 01., 11:16
comments 59

Kedden küldte a képet a budapesti 27-es busz egyik utasa, amin az látható, hogy a BKV Ikarus buszának padlóján 

egy hetyke kis gombacsalád éli mindennapjait. 

Ez:

photo_camera

Tamás Bence kollégám a képpel és a gombával kapcsolatban megkereste a BKV-t, ami pénteken küldte válaszát. A cég szerint a képen szereplő Ikarus 405-ös busz december 21-én volt utoljára forgalomban, majd kitakarították és egy hét múlva került újra üzembe. Ez idő alatt fejlődhetett ki a gomba, amiről az utasok is szóltak a sofőrnek. Ezután a buszt kivették a forgalomból, alaposan kitakarították, és a többi hasonló típusú járművet pedig átvizsgálták. Más buszban nem találtak gombát. A BKV szerint

 "köztudott, hogy a nyirkos klíma kedvez a gombák fejlődésének, az utóbbi napok időjárása ehhez tökéletesen biztosította a feltételeket."

A közlekedési vállalat azonban elismeri, hogy vagy a karbantartónak, vagy a takarítónak, vagy a sofőrnek korábban észre kellett volna venni a gombát, ezért a telephely vizsgálatot rendelt el. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.