Csak 10 fok volt az osztályteremben, ezért inkább hazaküldték a gyerekeket

Hétfőn a harmadik óra után haza kellett küldeni a diákokat a pár hónapja a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium nevet viselő tanintézményből, ami korábban a Ságvári Endre Gyakorlógimnázium nevet viselte. Azért kellett hazamennie a tanulóknak, mert túl hideg volt az épületben. A szünetben ugyanis egyáltalán nem fűtöttek, az első napon pedig nem tudták felmelegíteni a termeket. Az igazgató ezért a hangosbemondón közölte, hogy haza lehet menni.

Egy diák azt mondta a Délmagyarnak, hogy volt olyan terem, ahol csak 10 fok sem volt.

A tanulók és a tanárok télikabátban is alig tudtak megmaradni a termekben.

Az általános iskolásoknak azonban nem volt ekkora szerencséjük, az ő épületükben megfelelő volt a fűtés. Bár itt is volt olyan szülő, aki 2 pulóverrel küldte el a gyerekét az iskolába. A Délmagyarnak azt mondta, hogy tavaly szóltak előre a tanárok, hogy a téli szünet után mindig hideg van az épületben, és erre készült idén is.

Egy diák a 444-nek azt mondta, hogy a gimiben a nyílászárókkal vannak bajok, nem azzal, hogy ne lenne fűtés. 

„Ma is tűzforróak voltak a radiátorok”

- írta. Szerinte azonban ilyen öreg nyílászárókkal 2 nap is beletelhet, ímag rendesen fel tudják fűteni az éületet.

A szegedi lap egyébként 1916. január 5-én is hasonló tartalmú levelet kapott az egyik olvasójától, akkor ezt írták:

„Panaszom az állami főreáliskola épületében tapasztalható botrányos állapotokra vonatkozik. Ennek az iskolai épületnek a termeiben a kályhák oly hallatlanul rosszak, hogy vagy a hideg miatt dideregnek gyermekeink, akárhányszor 9–10 fokot mutat a hőmérő és tanárok és tanulók csak téli kabáttal tudnak megmaradni a tantermekben, vagy, ami még ennél is rosszabb és ez sajnos mindennapi jelenség, a tantermek állandóan széngázzal és kőszénfüsttel vannak tele. Mielőtt fiaink a karácsonyi vakációt kikapták, azzal biztatták a tanár urak őket, hogy a karácsonyi szünet alatt ki lesznek a tűrhetetlenül rossz kályhák javítva. Bizonyosan nem a tanár urakon múlt, hogy a fönt vázolt botrányos állapot nem hogy nem változott meg, de még rosszabb."

Hiába, hát fejlődik ez az ország, a legszebb álmaink is megvalósíthatók!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.