Nem lesz béremelés az MTVA-nál

Hiába bocsátottak el 123 embert karácsony előtt a közmédiánál, köztük Jakupcsek Gabriellát, Nika Györgyöt (korábbi tévés hírigazgató) vagy a korábban brüsszeli tudósítóként dolgozó Kárpáti Györgyöt, nem lesz a szakszervezetek által követelt 5,7%-os béremelés.

Az MTVA dolgozói túl vannak terhelve, és ahhoz képest keveset keresnek, szerintük az évi 80 milliárdos büdzséből lenne forrás az emelésre. 

A Nol szerint a tévénél mégsem valószínű, hogy sztrájkolnának, a sztrájkfenyegettséget ugyanis bejelentették, a rádiónál már nagyobb a lehetőség erre a fordulatra:

„A rádiósoknál azonban „elszakadhat a cérna", az egyik szakszervezeti vezető a bértárgyalásokon azt mondta: a rádiósok rettenetesen le vannak terhelve, így nem is az az elsődleges szempont, hogy mennyivel fizetne többet a munkáltató, hanem az, hogy már képtelenek többet dolgozni. Úgy vélte, a rendszerben nincs további létszámleépítésre lehetőség, ha az MTVA mégis emellett dönt, az további színvonalromlást eredményez. Példaként említette, hogy mára a Kossuth Rádió Krónikájának hallgatottsága is jelentősen csökkent.”

A Blikk közben azt írja, van az a pénz, miközben Jakupcsek távozik a Magyarország, szeretlek! c. műsorból, Csiszár egészen jól keres vele, miközben főszerkesztésért is kap apanázst: 

„Amióta Csiszár Jenő a Duna Médiaszolgáltató Zrt. alkalmazottjaként a szórakoztató osztály főszerkesztője lett, ő maga dönt arról, hogy melyek azok a műsorok az MTVA-n, amelyek képernyőre kerülhetnek – például többek között a Magyarország, szeretlek! című produkció –, és információink szerint így magának oszt fizetést is.”

A lap névtelenséget kérő forrása szerint több, mint egymilliót is hazavisz Csiszár, aki egyelőre nem reagált a lap megkeresésére.

(Nol/Blikk)