Matolcsy szerint nem volt bennfentes kereskedés az Ákos és a Telekom közötti balhénál

2016 január 12., kedd 5:15
23

Tóth Bertalan szocialista képviselő Matolcsy György jegybankelnököt kérdezte arról, hogy volt-e bennfentes kereskedés a Telekom-részvényekkel aznap, amikor a kormány bejelentette, hogy Kovács Ákos támogatásának megvonása miatt felbontanak minden szerződést a Telekommal. Később korrigáltak, és kiderült, hogy csak a szerződések nagyon kis csoportjáról van szó (a mobilnet-szerződésektől), amik felbontása nem érinti különösebben rosszul a vállalatot.

A Telekom-részvények árfolyama az első hírre meredeken esni kezdett a Budapesti Értéktőzsdén, a pontosítás után pedig emelkedett. Tehát ha valaki közvetlenül a pontosítás előtt olcsón bevásárolt, az a pontosítás után keresett egy rakás pénzt.

Tóth Bertalannak azonban Matolcsy azt válaszolta, hogy

„Lehetőséget adott ugyan bennfentes kereskedésre, hogy december közepén másfél óra múltán módosították a Telekom-szerződések felmondásáról szóló kormányzati közlést, de nem történt ilyen.”

Matolcsy György tájékoztatása szerint nem igazolódott be a bennfentes kereskedelemre vagy piacbefolyásolásra utaló nyomok után kutató MNB gyanúja. (Népszava)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt