Orbán: Budapest nem finanszírozási, hanem irodalmi kérdés

Budapest
2016 január 13., 08:54
comments 786

Orbán Viktor nem ad többlettámogatást Tarlósnak a budapesti és elővárosi tömegközlekedés finanszírozására, írja Népszabadság. A karácsony előtti találkozójukat állítólag azzal kezdte a miniszterelnök, hogy elmondta számára 

"a főváros nem finanszírozási, hanem irodalmi kérdés.”

Az egyeztetésen jelen volt Rogán Antal és Kocsis Máté is, és a beszámoló szerint a főpolgármesternek hamar szembesülnie kellett azzal, hogy Orbán nem enged a zsarolásnak, hogy ha nem kapnak pluszpénzt, akkor leállítják az agglomerációs járatokat. 

photo_camera

A miniszterelnök azt is kerek-perec kijelentette, hogy 

"ha rajta múlna, nulla százalék EU-s fejlesztési forrást biztosítana Budapest számára, az uniós pénzeket vidékre irányítaná."

A kormány szerint a BKV-nak jegyárat kéne emelnie, járatokat kéne ritkítania, és ki kéne rúgniuk 400 embert. (Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.