A köztévé kapcsolta a helyi tudósítóját, aki 4000 kilométerre van a terrortámadástól

Média
2016 január 16., 10:05
comments 340

Az MTVA is rajta volt a legújabb, ezúttal Burkina Fasóban végrehajtott terrortámadáson. Sőt, a rájuk fordított tízmilliárdokért igyekeztek minél exkluzívabb híreket adni, ezért kapcsolták telefonon a helyi tudósítójukat. Aki történetesen valóban Afrikában van, csakhogy:

"Stúdió: Szerbusz, Bence. Te milyen messze vagy a terrortámadás helyszínétől?

Bence: Én körülbelül négyezer kilométerre vagyok onnan, az egyiptomi fővárosban, Kairóban. Tehát hozzám is eléggé szűrten érkeznek meg az értesülések."

Bence egy picit túlzott, valójában 3884,9 kilométerre van Burkina Fasó fővárosától, Ouagadougou-tól.


 

Az például igaz, hogy 500 kilométerrel közelebb van, mintha Budapestről jelentkezett volna be.


Viszont így teljesen új lehetőségek nyílnak a köztévé helyi tudósítói előtt. A 4000 kilométeres hatótáv például azt jelenti, hogy Budapestről simán lehet tudósítani valamennyi európai országból, Kairó is csak kétezerre van, Jereván, Bagdad simán háromezren belül. Afganisztánt viszont meg kell oldani valahogy, mert az már pont kiesik a 4000 kilométerből. Bár Debrecentől már nincs annyira messze.

Az afrikai nagy kapcsolás itt látható, 4:04-től. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.