Csalódottan jöttek ki a taxisok Tarlóstól

Tudósítónk jelenti a Városháza elől, hogy kijött az a három taxis, akik az elmúlt félórában Tarlós Istvánnal tárgyalhattak. Nagyon kevés részletet voltak hajlandóak elárulni a találkozóról, egyikük annyit mondott, hogy „negatív” volt Tarlós hozzáállása, egy másik taxis pedig annyit, hogy elvi támogatást kaptak a főpolgármestertől.A taxisok szemmel láthatólag kevesellték, csalódottnak tűntek, mint kiderült, Tarlós arról beszélt nekik, hogy ugyan teljesen az Uber ellen van, de ebben a helyzetben nem kompetens. 

Arra a kérdésre, hogy folytatják-e a tüntetéseket, egyikük annyit mondott, hogy azok csak most kezdődnek. Ugyanakkor azt nem mondták meg, hogy mit terveznek most. Sok szempontból meglehetősen szervezetlennek tűntek. Viszont a Városháza utcát otthagyták, visszatérnek a Bajcsyhoz, ahol többen az útszakasz teljes elfoglalását javasolták. 

A tüntetés helyszínén korábban Karsai Katalin, a Magyar Taxisok Szakszervezete kommunikációs vezetője válaszolt újságírók kérdéseire. Ez az eddigi hőzöngésekhez képest részletesebb összefoglalója annak, mi baja van a taxivállalatoknak az Uberrel:

A taxisok hétfő hajnalban kezdtek forgalomkorlátozó demonstrációba a belváros közepén, a céljuk az, hogy tiltsák be az Ubert Magyarországon.