Autista majmot hoztak létre kínai tudósok

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Kínai tudósok egy csoportja az emberi autizmus-gént ültetett bele majmokba, mert szerintük így érhető el tudományos áttörés az autizmus kezelésében. A sanghaji tudományos akadémia tudósai szerint ugyanis a korábbi kísérleteik az autizmus-gén és patkányok, illetve egerek társításával nem adott megbízható eredményeket.

A kép csak illusztráció, az Ikeás Majom valószínűleg nem volt autista.

A tanulmányt a Nature nevű tekintélyes szaklapban tették közzé, és többek között úgy találták, hogy a nyolc makákó, akikbe a MEPS2 nevű gént ültették, kevesebb interakciót folytattak társaikkal, és több önismétlő cselekvést végeztek. A tudósok most azt vizsgálják, hogyan tudják meggyógyítani őket, de eddig nem jártak sikerrel.

Több majom viszont nagyon beteg lett, őket megölték a kínai tudósok. Ez kiváltotta az állatvédők haragját, a Cruelty Free International szerint egyébként sincs értelme majmokon kísérletezni, mivel túl nagyok a különbségek a majmok és az emberek agya között.

(Telegraph, Nature)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.