Egy nap alatt öt vezetőt rúgtak ki a TV2-től

Média
2016 január 29., 18:39
comments 101

A 444 értesülése szerint azután, hogy csütörtökön Halkó Gabriella lett a TV2 gazdasági és stratégiai igazgatója, pénteken több vezetőt is kirúgtak a kereskedelmi tevékenységeket szervező osztályok éléről. (Halkó Jáksó László egykori élettársa, aki Habony Árpád közeli ismerőse. Ő a közmédia egyik legjelentősebb műsorgyártó beszállítócégének, az  – elmúlt négy évben 2,5 milliárd forint állami megbízást kapó – Apropó Kft.-nek a vezetője.)

Andy Vajna
photo_camera Andy Vajna és a Nemzeti Érdek. 

A kinevezés után pénteken összesen öt vezető beosztású munkatársától vált meg a TV2-t üzemeltető TV2 Média Csoport Kft. Koltai Péter üzletfejlesztési igazgató, Krancz Balázs értékesítési vezető, és Nyeste Attila terjesztési vezető is megkapta a felmondását. Rajtuk kívül kirúgták még Stodulka Pétert, az online tartalmakért felelős vezetőt és Hamvas Mártát, a szponzorfinanszírozott műsorok értékesítéséért felelős vezetőt is. 

A terjesztési osztály át- vagy kiszervezése nyilván összefügg azzal, hogy január 1. óta a TV2 és az Atmedia Kft. közösen értékesíti hirdetéseit. Ezzel az Atmedia lett az egyik legnagyobb sales house a piacon, ráadásul év eleje óta ők értékesíthetik a közmédia hirdetéseit is, miután szerződtek az MTVA-val.  

Érdekes viszont, hogy a cégjegyzék szerint hivatalosan továbbra is Andy Vajna, valamint Kovács Andrea Mária, a Vajna-cégeket kezelő AV Investments ügyvezetője képviselik a TV2-t, nem pedig az ősszel bemutatott, volt RTL-es vezérgizgató, Dirk Gerkens.  Gerkensnek nincs versenytilalmi megkötése az RTL-el; biztosan nem ez az oka, hogy hivatalosan nem ő ír alá a cégben. Februárban is Vajnáék utalják a fizetést, és a felmondásokat is nekik kellett szignálniuk. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.