Szélsőséges vegetáriánusok raboltak el disznókat a mezőgecsei böllérfesztiválról

külföld
2016 január 30., 18:13
comments 80

Két tucat sertést loptak el radikális vegetáriánusok Mezőgecsén

- írja a kárpátinfo.net.

A hír szerint a kárpátaljai falu böllérversenyének előestéjén tűntek el a disznók egy helyi gazdaságból, majd egy Vegan nevű, radikális vegetáriánusokból álló csoport vállalta magára az lopást.

A tolvajok felvették a kapcsolatot a falu polgármesterével, és követeléseket fogalmaztak meg, többek közt azt, hogy tiltsák be a böllérfesztivált.

Ha nem tiltják be a véres ünnepet, óránként lelőnek egy disznót.

A tolvajok a Mezőgecse környékén lévő erdőkben bujkálnak. A területen terrorelhárítási akció vette kezdetét.

A Kárpátinfo szerint Mezőgecsére érkezett Kárpátalja kormányzója, Hennagyij Moszkal és Buhajla József magyarországi főkonzul is.

A Kárpátinfo által átvett hír forrása az ukrán UA-Reporter híroldal, ahol valószínűleg az egyik munkatárs dilibogyót vacsorázott, mert ez a hír bizony álhír.

Az eredeti hír még azzal is vicceskedik, hogy a Vegan (Веган) vegetáriánus terrorszerveztet neve nem tévesztendő össze a Kárpátaljai Könnyűipari Dolgozók Uniójával (Виґан). Azt is írja, hogy a megindított terroelhárító akció fedőneve Sovdar (Шовдарь), ami meg egy helyi füstöltsonka-fajta.

Meg amúgy is mekkora hülyeség már ez az egész!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt