Rétvári azt ígéri, a harmadára csökken a pedagógusokat érintő bürokrácia

oktatás
2016 február 01., 19:47
comments 98

A köznevelési kerekasztalt megelőző tankerületi fórumokon elhangzottakat is figyelembe véve egyharmadára csökken a pedagógusokat érintő bürokrácia, ez a párbeszéd „nulladik” eredménye – mondta az Emmi parlamenti államtitkára egy fórumon. (A párbeszédhez itt egy tréfás adalék.)

Rétvári Bence azt mondta, hogy a miniszteri döntés részleteit tartalmazó útmutató már hozzáférhető az Emmi honlapján. (Ezt egyelőre nem találtuk meg.)

Az államtitkár az ezekben a napokban országszerte szervezett 198 tankerületi fórum céljáról és eddigi eredményeiről azt mondta: fontos, hogy megismerjék az oktatási intézmények képviselőinek véleményét, hogy aztán az elmondottakat felhasználhassák „a nehéznek ígérkező” köznevelési kerekasztalon.

Kérdésre válaszolva a pedagógusok sztrájkbizottságának bejelentéséről – miszerint február 13-ára a fővárosba demonstrációt szerveznek a köznevelés és a pedagógusok helyzetének javításáért – azt mondta:

„Magyarország szabad demokrácia, mindenki kifejtheti a véleményét így is.”

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter egyelőre annyit ígért meg: „Azokat a tanfelügyeleti vizsgálatokat, amik a minősített tanárokat érintik, azokat eltöröljük.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.