Rétvári Bence szerint a kormány mindig kész a párbeszédre

oktatás
2016 február 02., 08:48
comments 203

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedd reggel az M1 vendége volt, és a rábízott idő nagy részét a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) és a a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ekézésével töltötte. 

photo_camera Rétvárin nem múlik párbeszéd. 

A PSZ hétfőn jelentette be, hogy február 13-ára országos tüntetést szervez a köznevelés és a pedagógusok helyzetének javítása miatt. Ugyanezen a napon a PDSZ a közoktatási szerveknek írt levelet, és a köznevelési kerekasztal bojkottjára szólította fel a címzetteket. Rétvári ezen eléggé kiakadt, és rögtön azzal nyitott, hogy a felekkel ellentétben 

"a kormány mindig kész a párbeszédre!"

Az államtitkár érthetetlennek nevezte a szakszervezetek döntéseit, és azzal példálózott, hogy az elmúlt időszakban több, mint száz iskolával konzultáltak, és a tapasztaltakat a köznevelési kerekasztalnál tervezik megbeszélni. Ezt anno épp a szakszervezetek követeltek, ezért most nem érti, hogy miért bojkottálják a párbeszédet a pedagógusok. 

A diákok túlterheltségére reagálva Rétvári azt mondta, két megoldása lehet: vagy csökkentik tartalmat, vagy megnövelik a tanulási időt, és "régi nagy vitának" nevezte az erről zajló kérdéseket. A közoktatás lehetetlen állapotairól és a diákok túlterheltségéről itt írtunk.

Rétvári előző nap még nem volt ennyire kiakadva. Akkor egy fórumon azt mondta, hogy "Magyarország demokrácia, mindenki kifejtheti így is a véleményét". 

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.