Rétvári Bence szerint a kormány mindig kész a párbeszédre

2016 február 2., kedd 8:48
206

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedd reggel az M1 vendége volt, és a rábízott idő nagy részét a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) és a a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ekézésével töltötte. 

Rétvárin nem múlik párbeszéd. 

A PSZ hétfőn jelentette be, hogy február 13-ára országos tüntetést szervez a köznevelés és a pedagógusok helyzetének javítása miatt. Ugyanezen a napon a PDSZ a közoktatási szerveknek írt levelet, és a köznevelési kerekasztal bojkottjára szólította fel a címzetteket. Rétvári ezen eléggé kiakadt, és rögtön azzal nyitott, hogy a felekkel ellentétben 

"a kormány mindig kész a párbeszédre!"

Az államtitkár érthetetlennek nevezte a szakszervezetek döntéseit, és azzal példálózott, hogy az elmúlt időszakban több, mint száz iskolával konzultáltak, és a tapasztaltakat a köznevelési kerekasztalnál tervezik megbeszélni. Ezt anno épp a szakszervezetek követeltek, ezért most nem érti, hogy miért bojkottálják a párbeszédet a pedagógusok. 

A diákok túlterheltségére reagálva Rétvári azt mondta, két megoldása lehet: vagy csökkentik tartalmat, vagy megnövelik a tanulási időt, és "régi nagy vitának" nevezte az erről zajló kérdéseket. A közoktatás lehetetlen állapotairól és a diákok túlterheltségéről itt írtunk.

Rétvári előző nap még nem volt ennyire kiakadva. Akkor egy fórumon azt mondta, hogy "Magyarország demokrácia, mindenki kifejtheti így is a véleményét". 

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt