Arányaiban Magyarországon se fordul nagyon elő hasonló gazdasági támogatás, mint amit most a vajdasági magyaroknak ad a kormány

POLITIKA
2016 február 04., 20:37
comments 184

Történelmi eseménynek nevezte Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára a vajdasági gazdaságfejlesztési program csütörtöki, szabadkai elindulását, amelyet a magyar kormány 50 milliárd forinttal támogatott.

Az államtitkár megfogalmazása szerint az utóbbi legalább száz évben nem volt arra példa, hogy a magyar kormány ilyen léptékű gazdaságfejlesztési programot indított volna országhatárokon kívül, de az egy főre jutó támogatás arányát figyelembe véve, még országhatáron belül sem igen."

A program a 2016-2018-as időszakra vonatkozik, a keret nagy részét, közel 30 milliárd forintot egy hitelprogram teszi ki, a maradék húszmilliárd vissza nem térítendő állami támogatás.

A program átláthatatlanságáról, ellenőrizhetetlenségéről és arról, hogy olyan, mintha a magyar kormányt nem is érdekelne, ki és mire költi el ezt a rengeteg pénzt, csütörtök reggel írtunk részletesebben. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.