Lázár a Habonyhoz került festményekről: Az egy nagy, komoly dolog, hogy valaki érdeklődik a XVIII - XIX századi képzőművészet iránt

A kormányinfón kérdezték a Miniszterelnökséget vezető minisztert, Lázár Jánost arról is, hogy magánszemélyeknek adott kölcsön egy vállalkozás közbenjárásával festményeket a Szépművészeti Múzeum. 

Bár az Origó újságírójának kérdésében nem hangzott el név, de egyértelműen a Habony Árpádhoz köthető Szerb utcai lakásról volt szó, Lázár is ennek megfelelően válaszolt.

Mind mondta, az egy nagy, komoly dolog, hogy a mai világunkban valaki érdeklődik a XVIII. - XIX. századi képzőművészet iránt. 

Az is látszik Lázár szerint, hogy világszerte tendencia, hogy közgyűjtemények raktárban tárolt műtárgyait letétbe helyezik külső helyszínekre, az pedig nem eretnekség, ha ezek magánvállalkozások. Ez egy világszerte létező tendencia, mondta el erről. 

Csütörtökön derült ki, hogy egy L. Simon László által benyújtott törvénymódosítás tette lehetővé, hogy a Szerb utcai lakásba kerülhessen a tíz festmény.