Egy ausztrál cég megépítené a Titanic pontos mását

2016 február 13., szombat 18:50
117

A Mashable szerint egy ausztrál cég azt tervezi, hogy elkészíti az 1912-ben egy jéghegy miatt elsüllyedt híres óceánjáró, a Titanic majdnem teljesen pontos mását. A Titanic II-t 2018-ban bocsátanák vízre.

A Titanoc Cork kikötőjében 1912 áprilisánan (Forrás: Wikipédia)

Blue Star Line nevű hajóscég marketingigazgatója azt mondta, hogy az új hajó csak annyiban különbözne a régitől, hogy ezen természetesen lennének modern és az előírásoknak megfelelő mentőeszközök és mai technikával működő navigációs rendszer.

Az új hajó nagyjából 275 méter hosszú lesz, és kábé 40 ezer tonna. A belsejét pedig a XX. század elejét idézően rendezik be, ügyelve arra, hogy ez ugyanolyan legyen, mint az eredeti hajó belseje.

A Titanic konditerme a korban legmodernebb kondigépekkel.

Az új Titanicban is lenne első-, másod- és harmadosztály, és ebbe is 840 kabint terveznek, ami elég 2400 utasnak és a 900 fős legénységnek.

Aki utazni szeretne az új hajón, az már most kezdjen el spórolni. Bár a Blue Star még nem jelentette be, mennyit kérne a jegyekért, van már, aki 1 millió dollárt is adna egy jegyért.

A Titanic II első útján várhatóan a kínai Csinagszu kikötőjéből hajózik majd Dubajba.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt