Hé tüntetők, haza lehet menni! Az államtitkár szerint "okafogyottá vált" a tüntetés

oktatás
2016 február 13., 10:41

A tüntetéssel egyidejűleg sajtótájékoztatót tartott az új oktatási államtitkár, Czunyiné utódja, Palkovics László, és ezek után a most a Kossuth téren didegrő-ázó embereknek nem lehet választása: haza kell menniük.

Ugyanis:

"Okafogyottá vált a szombati, pedagógusok sztrájkbizottsága által szervezett fővárosi tüntetés, nincs olyan, a szakszervezetek által felvetett kérdés, amelyről a köznevelési kerekasztalon, illetve külön egyeztetésen ne tárgyaltak volna"

- jelentette ki Palkovics államtitkár.

Szerinte a felvetett problémák jelentős részével foglalkozni kell, ezért hozták létre a kerekasztalt.

"Ízlés kérdése, hogy valaki tárgyalni szeretni vagy inkább tüntet"

- jegyezte meg.

photo_camera Botos Tamás / 444

Szerinte szakmai egyeztetéseket kell folytatni, és a politikát nem célszerű bevinni az iskolákba. Palkovics szerint a köznevelési kerekasztal ülése két hét múlva lesz, azt kibővítik az OECD szakértőivel. Ez alatt a két hét alatt üléseznek a szakértői munkacsoportok és szeretnének megoldást találni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működési, finanszírozási problémáira, valamint elkezdik a szervezeti átalakítását is. Fontos célként jelölte meg ezzel összefüggésben, hogy közelebb hozzák az iskolákhoz a döntési folyamatokat.

Palkovics

reményei szerint

a Klik tervezett szervezeti átalakításával a működési anomáliákra is megoldást találnak,

elkezdik a tartalmi áttekintését

annak a témának, hogy hogyan lehetne a tanulók terheit csökkenteni,

igyekeznek megoldást találni arra is,

hogy miután távol került a fenntartó az iskoláktól, kommunikációs problémák is felmerültek.

(MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.