Medvegyev nem is mondta, hogy új hidegháború van Oroszország és a NATO között

2016 február 13., szombat 14:12
33

Nem kezdődött új hidegháború, és az orosz miniszterelnök sem erről beszélt az 52. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC) elmondott beszédében - mondta Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter szombaton a bajor fővárosban zajló fórumon.

Korábban mi is megírtuk, hogy több híradás szerint is azt mondta Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök ezen a konferencián, hogy az egyre rosszabbodó Oroszország-NATO kapcsolatokért nem Moszkva, hanem a NATO a felelős, és ez a korszak, amiben a nyugat barátságtalan lett Oroszországgal, már az új hidegháború.

Steinmeier most azt mondta:

„egész biztosan nem vagyunk hidegháborúban”.

Az újságírók pedig szerinte talán nem értették pontosan Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő szavait, aki sokkal inkább arról beszélt, hogy el kell kerülni egy újabb hidegháborúhoz vezető helyzetet.

Közben az orosz kormány kiadta a miniszterelnök orosz nyelven elmondott, az oroszul nem beszélő hallgatóknak tolmácsok által közvetített beszéde angol fordítását, amelyben az áll, hogy „őszintén szólva gyorsan sodródunk egy új hidegháború korszaka felé”. (MTI)