Gelencsér Attila szerint azért legyen nálunk az olimpia, mert Németország gazdasága is fellendült, miután a vb-döntőn legyőzték az Aranycsapatot

2016 február 16., kedd 11:28

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény módosításáról szóló vitán a fideszes Gelencsér Attila meglepő érveléssel állt ki a 2024-es budapesti olimpia mellett. (Itt hallgatható meg 12:15-től.)

Mint mondta, az olimpiának hála egy hónap erejéig a világ fővárosa lennénk, de a baloldal kishitű, képtelen nagyban gondolkodni és álmokat szőni, és ott ragad le, hogy a tao közpénz-e vagy nem. (Gelencsér egyébként elismeri, hogy „igen, bizonyos értelemben közpénz”.)

Fotó: Gelencsér Attila / Facebook

Azt is mondta, hogy a sport a legolcsóbb egészségügy-finanszírozás, mert ha egészséges a gyermek, az is fog maradni, így nem kell költeni rá.

Ezután jött a legfontosabb érv:

„Tanulmányok sora jelent meg arról, hogy a világháború utáni borús, pesszimista, borúlátó Németország gazdaságilag sem tudott helyrevergődni mindaddig, amíg Bernben meg nem verték az Aranycsapatot. Ahogyan a németek megvertek bennünket a világbajnoki döntőben, onnan számítják a gazdasági felemelkedését is Németországnak. Valami ilyesmi hozadéka is lehetne az olimpiának.”

Az olimpia mellett és ellen szóló érvekről itt írtunk.

(via sztivan)