Gelencsér Attila szerint azért legyen nálunk az olimpia, mert Németország gazdasága is fellendült, miután a vb-döntőn legyőzték az Aranycsapatot

2016 február 16., kedd 12:28
196

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény módosításáról szóló vitán a fideszes Gelencsér Attila meglepő érveléssel állt ki a 2024-es budapesti olimpia mellett. (Itt hallgatható meg 12:15-től.)

Mint mondta, az olimpiának hála egy hónap erejéig a világ fővárosa lennénk, de a baloldal kishitű, képtelen nagyban gondolkodni és álmokat szőni, és ott ragad le, hogy a tao közpénz-e vagy nem. (Gelencsér egyébként elismeri, hogy „igen, bizonyos értelemben közpénz”.)

Fotó: Gelencsér Attila / Facebook

Azt is mondta, hogy a sport a legolcsóbb egészségügy-finanszírozás, mert ha egészséges a gyermek, az is fog maradni, így nem kell költeni rá.

Ezután jött a legfontosabb érv:

„Tanulmányok sora jelent meg arról, hogy a világháború utáni borús, pesszimista, borúlátó Németország gazdaságilag sem tudott helyrevergődni mindaddig, amíg Bernben meg nem verték az Aranycsapatot. Ahogyan a németek megvertek bennünket a világbajnoki döntőben, onnan számítják a gazdasági felemelkedését is Németországnak. Valami ilyesmi hozadéka is lehetne az olimpiának.”

Az olimpia mellett és ellen szóló érvekről itt írtunk.

(via sztivan)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt