Vett egy kanapét a neten, de jött vele egy többmilliós Warhol-kép is

MŰVÉSZET
2016 február 16., 21:16

Egy nő New Jersey-ben szeretett volna kanapét venni magának, ezért böngészni kezdett a Craigslist nevű kereskedőoldalon. Talált is egy jó kanapét, megvette 200 dollárért, azaz nagyjából 55 ezer forintért.

A bútor egy dobozzal együtt érkezett, amiben volt egy csomó értéktelen vacak, meg Andy Warhol egyik képe, az 1977-as Torso. Ez:

photo_camera Andy Warhol: Torso, 1977. Forrás: Warhol.org
(via artportal.hu)

A kép hátoldalán még a Warhol Alapítvány pecsétje is ott volt, így nem is nagyon volt értelme kételkedni a festő kilétében.

A szerencsés nő a mai napig nem tudja, hogyan került a festmény a dobozba, de az artportal posztja alapján ezen nem is nagyon gondolkodott, csak felpakolta egy aukciós oldalra és ismeretlen összegért eladta.

A Torso értékét 60-80 ezer dollárra (16-22 millió forint) becsülik.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.