Baán László: A „meghívotti kör” indokolta, hogy Habony Árpád ingyen tarthassa az esküvőjét a múzeumban

2016 február 19., péntek 11:18
208

Baán László, a Szépművészeti Múzeum igazgatója bevallottan az informális politikai befolyása miatt bocsátotta ingyen Habony Árpád rendelkezésére a múzeumot, hogy Orbán tanácsadója esküvőt rendezhessen, amin maga Baán volt a tanú.

Az igazgató most interjút adott az Origónak, amiben azt mondta, eszébe sem jutott lemondani, mert semmilyen kár nem érte a múzeumot.

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita Baán László főigazgató vezetésével megtekintik a Szépművészeti Múzeum Caravaggiotól Canalettóig című kiállítását 2014. február 5-én (Fotó: Beliczay László / MTI)

Baán a lapnak azt mondta, a 2007-es eset idején nem tájékoztatta erről Hiller István akkori oktatási és kulturális minisztert, és az igazgató azt állította, más is megkapta már ingyen a múzeumot magáncélra.

Arra a kérdésre, hogy miért volt fontos ember 2007-ben Habony Árpád, Baán azt mondta:

„Az esemény meghívotti köre indokolta, hogy felajánljuk a múzeum tereit erre a célra.”

Csütörtökön Lázár János azt mondta, szerinte az, hogy Habony Árpád a befolyása miatt ingyen bérelhette ki a Szépművészeti Múzeumot, míg másnak fizetnie kell, nem korrupció, és a kormány nem is vizsgálja az ügyet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt