Közvetlenül "szívrohama" előtt borítani akart az orosz doppingügynökség vezetője

sport
2016 február 21., 10:46
comments 151

Nyikita Kamajev, az orosz doppingellenes ügynökség volt ügyvezető igazgatója váratlanul meghalt múlt vasárnap. Szívrohamot kapott az 52 éves férfi, számolt be az orosz Taszsz hírügynökség.

Csakhogy néhány héttel korábban megkereste a Sunday Times nevű brit lapot. Arról beszélt nekik, hogy éppen könyvet ír arról, ahogy az orosz doppinggépezet mindent átszőtt az ország versenysportjában.

"Olyan információim vannak, amiket még senki nem ismer"

– írta a brit lapnak. Egyébként nem sokkal korábban egy másik vezető orosz doppingügynökség-vezető is meghalt: at orosz doppingellenes ügynökség végrehajtó bizottságának elnöke, Vjacseszlav Szinyov. (Szintén váratlanul.)

Novemberben robbant ki az orosz doppingbotrány, amiből az utóbbi évek messze legnagyobb doppingügye lett. Valószínű, hogy az orosz atléták nem utazhatnak a riói olimpiára.

(Reuters / Sunday Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.