Juhász Péter ráhívta a rendőröket az Új Nemzedék Központra

POLITIKA
2016 március 03., 08:14
comments 118

Juhász Péter és az Együtt párt néhány aktivistája csütörtök reggel az Új Nemzedék Központ irodája elé vonultak, és kihívták az állami szervezetre a rendőrséget. Juhász hangosbemondóval szólította fel a központ munkatársait, hogy ne semmisítsenek meg dokumentumokat.

Az Új Nemzedék Központról szerdán derült ki, hogy megtadta az együttműködést az Állami Számvevőszékkel, mert az EMMI alá tartozó szervezet nem adott adatokat az ellenőrző hatóságnak. Az ÁSZ ezért feljelentette a központot.

Juhász szerint félő, hogy most a központnál éppen kínos dokumentumokat semmisítenek meg.

Az Új Nemzedék Központ egy elég gyanús szervezet, EU-s támogatásokból kitömve működnek nem túl nagy hatékonysággal. Erről itt írtunk részletesen. A központ a közelmúltban Londonban nyitott új irodát.

Elázott dokumentumok

Az Új Nemzedék Központ közleménye szerint ők mindenben jogkövetően jártak el. Az ÁSZ-nak odaadtak 3500 oldalnyi dokumentumot, és csak azt nem adták át, ami sajnos elázott. A központ emlékeztet: 

"Az iratok (...) egy része a 2015. augusztus 17-i budapesti felhőszakadás miatt károsodott, azonosíthatatlanná vált."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.