Júliustól Moszkva és a sármelléki Hévíz-Balaton Airport között új, 126 férőhelyes járat indul

utazás
2016 március 3., 16:58
comments 77

A tervek szerint kezdetben 18 járattal, a járatok száma a foglaltság függvényében tovább bővülhet – jelentette be Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója csütörtökön az Utazás 2016 kiállításon, ahol Varga Mihály találkozott a koalával.

Az MT Zrt., Hévíz Város Önkormányzata, a budapesti orosz nagykövetség és a turisztikai szakma képviselőinek összefogásának az eredménye az új, menetrend szerinti járat, amit az UTAir orosz légitársaság indít július 10. és november 6. között heti rendszerességgel Hévízre, a jól kitömött reptérre.

Vízsugárral köszöntik az orosz UTair légitársaság első, menetrend szerinti járatát, egy Airbus A321-es repülőgépet a Hévíz-Balaton Airport repülőtér leszállópályáján 2014. március 23-án (Fotó: Varga György / MTI)

A Magyar Turizmus Zrt. és a Hévíz TDM Egyesület fele-fele arányban, összesen 30 millió forinttal járul hozzá a járatnyitást kísérő marketingkampányhoz.

Az orosz beutazó forgalom élénkítése érdekében az MT Zrt. a Hévíz TDM Egyesülettel, az önkormányzattal, hévízi szállodákkal, valamint az orosz piacban érdekelt utazási irodákkal együttműködésben már tavaly szeptemberben forgalomélénkítő kampányt indított Moszkvában, aminek 28 millió forintos kezdő összegét újabb 20 millió forinttal egészítették ki.

A promóció második, december elején induló szakaszának fókuszában Szentpétervár és az Északnyugati szövetségi körzet állt. Ezek a kampányok folyamatos jelenlétet biztosítottak hazánk turisztikai kínálata számára az orosz piacon egészen 2015 végéig – írja az MTi.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt