Pukli: Gyomorforgató, hogy az M1 a szüleimet kezdte el zaklatni

politika
2016 március 03., 07:26

Pukli István, a kormányzati össztűz alá vett tanártiltakozás egyik vezéralakja és a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Népszabadságnak beszélt az őt ért támadásokról.

„Lehetek cinikus? Valljuk be,

nem életszerű, hogy Zuschlag János egy reggel arra ébred, segítenie kell egy régi harcostársán, ezért bemegy a TV2-be, és a róla könyvet író jelenlegi hírigazgató, Szalai Vivien hathatós segítségével azt hazudja, mi barátok voltunk.

Meg azt, hogy én tudhattam bármilyen pénzmozgásról, ami az Ifjú Szo­cialisták mozgalommal kapcsolatos. Ez nevetséges.”

Ezt mondta arra, hogy miután Deutsch Tamás nekiment a Facebookon és a Magyar Idők rászállt a Tanítanék Mozgalomra, a TV2 behívta Zuschlag Jánost, hogy elmondja, Pukli régi harcostársa volt.

Pukli szerint ő és Zuschlag nem is voltak barátok, egész életükben csak 2-szer vagy 3-szor találkoztak. Ezen kívül Pukli szerint ő anyagi ügyekkel sem foglalkozott az MSZP ifjúsági szervezetében, Azaz egyszer mégis: meleg teát akart osztogatni Szekszárdon a járókelőknek, és kért pénzt teára az MSZP-től, de a párt nem adott.

A kormányzati médiagépezet azonban nem szállt le ezzel Pukliról, az M1 stábja lement Pukli szüleihez Dunaszentgyörgyre. Az igazgató szerint gyomorforgató, hogy a köztévé stábja két idős embert vegzál miatta. A család végül kiadott egy nyilatkozatot, ami szerint sem az arcukat, sem a hangjukat, sem a nevüket nem vállalják a felvételen, így a riport nem is került adásba.

„Azt a kérdést kell feltenni: miért történik mindez? Azért, mert félni kezdett a hatalom.

Látják, hogy erő van bennünk, mögöttünk, és igazunk van – ha nem lenne, nem támadnának. De minden lejárató szándékú akciójuk kontraproduktív, és minket erősít. A pedagógusok értelmesek, átlátnak a szitán, nem lehet megvezetni őket, ezek a módszerek nálunk nem működnek.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.