Pukli: Gyomorforgató, hogy az M1 a szüleimet kezdte el zaklatni

2016 március 3., csütörtök 7:26
368

Pukli István, a kormányzati össztűz alá vett tanártiltakozás egyik vezéralakja és a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Népszabadságnak beszélt az őt ért támadásokról.

„Lehetek cinikus? Valljuk be,

nem életszerű, hogy Zuschlag János egy reggel arra ébred, segítenie kell egy régi harcostársán, ezért bemegy a TV2-be, és a róla könyvet író jelenlegi hírigazgató, Szalai Vivien hathatós segítségével azt hazudja, mi barátok voltunk.

Meg azt, hogy én tudhattam bármilyen pénzmozgásról, ami az Ifjú Szo­cialisták mozgalommal kapcsolatos. Ez nevetséges.”

Ezt mondta arra, hogy miután Deutsch Tamás nekiment a Facebookon és a Magyar Idők rászállt a Tanítanék Mozgalomra, a TV2 behívta Zuschlag Jánost, hogy elmondja, Pukli régi harcostársa volt.

Pukli szerint ő és Zuschlag nem is voltak barátok, egész életükben csak 2-szer vagy 3-szor találkoztak. Ezen kívül Pukli szerint ő anyagi ügyekkel sem foglalkozott az MSZP ifjúsági szervezetében, Azaz egyszer mégis: meleg teát akart osztogatni Szekszárdon a járókelőknek, és kért pénzt teára az MSZP-től, de a párt nem adott.

A kormányzati médiagépezet azonban nem szállt le ezzel Pukliról, az M1 stábja lement Pukli szüleihez Dunaszentgyörgyre. Az igazgató szerint gyomorforgató, hogy a köztévé stábja két idős embert vegzál miatta. A család végül kiadott egy nyilatkozatot, ami szerint sem az arcukat, sem a hangjukat, sem a nevüket nem vállalják a felvételen, így a riport nem is került adásba.

„Azt a kérdést kell feltenni: miért történik mindez? Azért, mert félni kezdett a hatalom.

Látják, hogy erő van bennünk, mögöttünk, és igazunk van – ha nem lenne, nem támadnának. De minden lejárató szándékú akciójuk kontraproduktív, és minket erősít. A pedagógusok értelmesek, átlátnak a szitán, nem lehet megvezetni őket, ezek a módszerek nálunk nem működnek.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt