Nyomoz a rendőrség a népszavazásba belerondító kopaszok ügyében

2016 március 4., péntek 11:56
198

Nyakó István szocialista politikust péntek délben értesítették, hogy nem vár tovább a rendőrség, hanem

nyomozást indítottak a Nemzeti Választási Iroda épületében múlt hétfőn történt botrányos jelenetek miatt.

Mint emlékezetes, aznap reggel Nyakó István népszavazási kezdeményezést akart leadni a hivatalban, ám tucatnyi gyanús alak állta el az útját, megkönnyítve ezzel, hogy a herceghalmi polgármester felesége előbb kerüljön sorra saját népszavazási kezdeményezésével. Ezzel sikerült megakadályozni, hogy az MSZP kérdése napirendre kerüljön.

Nyakó István (szemüvegben) és az őt akadályozó kopaszok.

A rendőrségre már több feljelentés is érkezett az ügyben, ám eddig nem indítottak nyomozást, hanem kiegészítést kértek a feljelentőktől.

A Kúria csütörtökön viszont kimondta, hogy "az esélyegyenlőség és a rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvi követelményét sérti”, hogy a székházban lévő „ismeretlen személyek” Nyakót „akadályozták az országos népszavazás kezdeményezéséhez fűződő jogának gyakorlásában”. Ez pedig már elég indok volt a rendőrségnek ahhoz, hogy megkezdje a nyomozást az ügyben.

A Kúria ugyan nem semmisítette meg az NVI-nek azt a döntését, ami alapján a kopaszok és Erdősi Istvánné megnyerték a múlt hétfői küzdelmet, de csütörtöki ítéletük nyomán Nyakó felülvizsgálati kérelmet nyújthat be a döntéssel szemben. Nyakó ezzel a jogával élni is fog.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt