Ákos művét mutatja be az Operaház 1956 hatvanadik évfordulóján

2016 március 6., vasárnap 9:55
417

Megjelent a Magyar Állami Operaház műsorfüzete, és benne az idei ünnepi prorgam. Az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából idén emlékévet hirdetett a kormány, amiért Schmidt Mária kormánybiztosként felel, fővédnöke pedig Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Balra Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója. 

Az Operaház sem marad ki a megemlékezésből, de Ókovács Szilveszter igazgató nem bízta  véletlenre a dolgot, és nem valamely klasszikus magyar vagy nemzetközi zeneszerző művét mutatja be október 23-án, hanem egy saját koncepciójából készült kamaradrámát, Kádár utolsó beszéde című "történelmi áttűnését", melynek zenéjét Kovács Ákos popikon jegyzi.  

Sajnos kevés konkrétumot árul el egyelőre a katalógus, csak azt tudni, hogy négyszereplős műre készülhetünk Kádár János, Rajk László, Péter Gábor és Farkas Mihály szerepeivel. A darabot Novák Tamás rendezi majd, a látványvilágáért pedig Kiss Sándor felel majd. Tíz előadást már meg is hirdettek.

Részletek itt!

Update: Ákos neve lekerült az oldalról, Ókovács Szilveszter elmagyarázta, hogy miért.

(Magyar Narancs)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt