Tegnap az ügyészséghez fordultak az MNB ügyei miatt -> ma Polt Péter és Matolcsy György elmentek ebédelni egyet

politika
2016 március 10., 12:44

Egy körülményes, hivataloskodó ügyészségi eljárás helyett nem sokkal egyszerűbb személyesen leülni, és kellemes környezetben, egy pohár bor mellett átbeszélni a dolgokat?

De.

Pápa Levente, az Együtt politikusa tette ki ezt a képet és történtet a Facebookjára.

BREAKING!EZ A MAI MAGYAR FÜGGETLEN IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS: Éppen most ebédel együtt Polt Péter és Matolcsy Gyö...

Posted by Pápa Levente on Thursday, March 10, 2016

Úgy tűnik, hogy a legfőbb ügyész és az MNB elnöke ma együtt ebédeltek, a poszt alatti kommentek szerint a Mérleg utcában a Salam Bombay étteremben. Ez mindkettejüknek kényelmes távolságra van, a jegybank a Szabadság téren, a Legfőbb Ügyészség a Markó utcában található.

Tegnap derült ki, hogy az Együtt törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményez a Magyar Nemzeti Bank négy alapítványa ellen az ügyészségen. Ezek azok az alapítványok, amiknél a Fidesz tervei szerint 250 milliárd forint elveszítené közvagyon jellegét.

"A Magyar Nemzeti Bank épülete előtt tartottam a sajtótájékoztatót tegnap az ügyészségi eljárásról. Az épületből kijött egy hölgy, talán egy kommunikációs munkatárs, és felvette az egész sajtótájékoztatómat. Az MNB-nek tegnap óta tudnia kellett, hogy ügyészséghez fordulunk, és azt is, hogy pontosan miért."

Ezt Pápa Levente mondta a 444-nek a történtekről.

Polt és Matolcsy egyébként nem csak a közvagyon átalakulásáról és az alapítványokról beszélgethettek. Polt Péter legfőbb ügyész felesége a tavalyi hírek szerint havi 5 millió forintért dolgozik a Magyar Nemzeti Banknál, szóval a két független intézmény vezetőjének simán lehet más közös témája is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.