Lázár finomított az Orbán vétójáról szóló történeten

POLITIKA
2016 március 10., 13:06
comments 48

Orbán Viktor kérésére Lázár János a csütörtöki Kormányinfót egyből a hétfői uniós csúcs körül kialakult vitával kezdte. A miniszter finomított azon a korábbi kormányzati állásponton, hogy Orbán Viktor egymaga vétózta szét a találkozót. Lázár szerint az európai állam-és kormányfők csak a csúcstalálkozón szembesültek azzal, hogy Angela Merkel és Ahmet Davutoglu török miniszterelnök egy külön tárgyalás után új megoldási javaslattal álltak elő. Lázár szerint ez egy nagyon alapos javaslat volt, amiről nem lehet egy ötórás vita után dönteni. Ezzel magyarázta azt, hogy Orbán Viktor és Robert Fico szlovák miniszterelnök a vita felfüggesztését kérték. A vitát tényleg felfüggesztették, még a betervezett vacsora is elmaradt. Most Donald Tusk tanácsi elnök készíti elő az új megoldást a jövő heti találkozóra. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.