Lovagkeresztet adott Balog Zoltán Bencsik Andrásnak

A Demokrata főszerkesztője, főbékemenetelő "Kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést" vehetett át Balog Zoltán minisztertől március 15-e alkalmából. Bencsik igazán megérdemelte, pláne most. Legutóbb például annak örült, hogy kigyúrt kopasz férfiak gáncsoltak el egy népszavazási kezdeményezést. Ez egyel azután volt, hogy a pedagógus szakszervezetis Gallónéról azt írta, hogy az ÁVH-s Péter Gábor lánya. Aztán kénytelen volt bocsánatot kérni tőle. De azt például nem tudni, hogy mi van a nagy európai Békemenet tervével, talán a lovagkereszt ad lendületet Bencsik ötletének, aki menekültügyi szakértőnek sem utolsó. 

Balra Csizmadia László, a CÖF vezetője, középen Bencsik András, jobbra Bayer Zsolt (Fotó: Kallos Bea / MTI)

De nemcsak Bencsik lett lovagkereszt tulajdonos Balog Zoltán jóvoltából, hanem például Tóth Gy. László, kormányközeli politológus is. Számos munkájára hívhatnánk fel a figyelmet, mégis a legerősebb az volt mostanában, amikor kiváló cikkben állította szembe az intellektuálisan és morálisan szilárd, kifogástalanul öltözködő, személygépjárművel közlekedő úriembert és a fűszívó, szakadt, kommunista hippi biciklistát. A holokuaszt-megemlékezésekből viszont már nagyon elege van

Szintén lovagkeresztet kapott Nagy Feró, de ez már tényleg teljesen más kategória. 

Az ünnepségen Balog Zoltán a kitüntetettekhez szólva elmondta: "Munkájukkal nemcsak önmaguk szűk körében nyitnak távlatokat és építik fel azokat, hanem egy seregnyi polgártársunknak, köztük egy seregnyi fiatalnak is." A kitüntetettek hitet, tudást, bizalmat adnak, akadályokat hárítanak el, óvják a kultúrát, gazdagítják a tudományt, közösséget építenek, emberi kapcsolatok létrejöttében segédkeznek, kérdések és válaszok megszületésében szorgoskodnak. Mindaz, amit tesznek, egyszerre építi az egyéneket, a közösségeket és rajtuk keresztül az egész nemzetet- hangsúlyozta a tárca vezetője.