Az orosz bíróság 22 évre ítélte az ukrán pilótát

háború
2016 március 22., 14:04
comments 148

Huszonkét évi szabadságvesztésre ítélte Nagyija Szavcsenko ukrán helikopterpilótát a dél-oroszországi Donyeck városi bírósága.

Nadija Szavcsenko a moszkvai tárgyalótermében rendszeresített ketrecébe zárva. AFP PHOTO / VASILY MAXIMOV
photo_camera Nadija Szavcsenko a moszkvai tárgyalótermében rendszeresített ketrecébe zárva (Fotó: Vaszilij Makszimov / AFP)

A törvényszék a két napig tartó ítélethirdetésben ezekben találta bűnösnek Szavcsenkót:

  1. 2 orosz újságíró megölésében
  2. békés polgári lakosok meggyilkolásának kísérletében
  3. Oroszország határának illegális átlépésében

Pedig a bíróság elé beterjesztett bizonyítékok alapján az oroszpárti lázadók a pilótát már azelőtt elfogták, hogy elkövethette volna a bűnt, amiért most elítélték.

A vádlott ügyvédei előre közölték, hogy az ítélet ellen nem fognak fellebbezni, Szavcsenko pedig kilátásba helyezte, hogy újrakezdi az éhségsztrájkot, ételt és italt sem vesz magához. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.