Úgy szüntetik meg a KLIK-et (ha egyáltalán), hogy közben minden teljesen ugyanolyan marad

2016 március 22., kedd 21:48
532

"A szervezet vezetése továbbra is úgy véli, hogy az állami intézményfenntartás a záloga annak, hogy minden diák (...) hozzáférjen a minőségi oktatási szolgáltatásokhoz"

– írja válaszul Rétvári Bence Szabó Tímea PM-es képviselő parlamenti kérdésére, amiben arról érdeklődött, hogy milyen szervezet jön létre a KLIK helyett.Rétvári – aki közismerten ellenséges viszonyban van az igazsággal – ma reggel azzal próbálta puhítani a tanárokat-diákat, hogy nyáron megszüntetik a KLIK-et. Hát, a jelek szerint úgy szüntetik meg, hogy közben teljesen ugyanolyan, központosított entitás marad a helyén.

Pilz Olivér, a tanári tiltakozáshullámot elindító miskolci Herman Ottó gimnázium tanára gyorsan véleményezte is a fejleményeket a 24.hu-nak.

"A fő cél az lenne, hogy ne centralizált legyen az oktatás, a döntéshozatal minél közelebb kerüljön az iskolákhoz, megfelelően legyen finanszírozva az egész rendszer, és szerencsétlen a kettős fenntartás is, vagyis, hogy az önkormányzat üzemeltet, az állam pedig fenntart"

– mondta a központosított struktúráról, ami a KLIK lényege.

A kormány szavahihetőségéről pedig úgy látja, hogy bármit mondanak,

"mindig kiderül, hogy nincs benne tartalom,"

és bár

"vannak ígéretek, csak éppen tettek nincsenek. Ha vannak is tettek, azok nem az alapját érintik a rendszernek."

A kormány pedig csak arra törekszik, hogy

"csökkentse azt a tömeget, ami a mozgalmunk mögött áll. Ezek az ígérgetések mind azért vannak, hogy lefaragjanak az elégedetlen tömegből."

(Kettősmérce, 24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt