A Századvégnél már azon törik a fejüket, hogyan lehetne az elkövetők családján legjobban megtorolni a terrorcselekményeket

migráció
2016 március 25., 15:41
comments 310

"A Migrációkutató Intézet Magyarország legjelentősebb agytrösztje, a Századvég Alapítvány, valamint hazánk legsikeresebb közép- és felsőfokú elitképző intézménye, a Mathias Corvinus Collegium által közösen alapított tudományos műhelyként, 2015 szeptemberében kezdte meg működését."

Az intézetet Orbán Balázs, a Századvég egyik főnöke vezeti, és a céljuk többek közt "a hazai szakpolitikai döntéshozatali folyamatok támogatása". Ez a gyakorlatban valami olyasmi lehet, hogy utólag érveket gyártanak a kormány mindenféle bevándorlással kapcsolatos döntéséhez, hogy az miért pont úgy a legjobb, ahogyan kitalálták.

Tőlük jött ki a

"Gyorselemzés a brüsszeli terrortámadások kapcsán"

című  anyag, ami elég zavarosan próbálja összefoglalni, hogy mi történt az elmúlt pár napban, illetve évben, ami szerintük a támadásokhoz vezetett. A végkövetkeztetés remekül egybecseng azzal, amit a magyar kormány amúgy is szeretne, de ez nyilván nem meglepetés.

Az viszont igen, hogy a "gyorselemzés" vége felé a kövtkező ötletet dobják be a kormányzati agytröszt munkatársai.

"Az elkövető személyek bebörtönzése, a tágabb közeget érintő megtorló intézkedések foganatosítása – például a rokonság kitoloncolásának, állampolgárságtól megfosztásnak lehetősége – is megfontolandó."

Az sajnos nem derül ki az anyagból, miért gondolják, hogy egy öngyilkos merényletre hajlandó terroristát visszatartana a tudat, hogy halála után a rokonsága bukhatja az állampolgárásgot. Az sem, hogy mi történne például egy Belgiumban született belga állampolgárral azután, hogy bár nem követett el bűncselekményt, de egy rokona tettei miatt elveszítené az állampolgárságát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.