A Századvégnél már azon törik a fejüket, hogyan lehetne az elkövetők családján legjobban megtorolni a terrorcselekményeket

"A Migrációkutató Intézet Magyarország legjelentősebb agytrösztje, a Századvég Alapítvány, valamint hazánk legsikeresebb közép- és felsőfokú elitképző intézménye, a Mathias Corvinus Collegium által közösen alapított tudományos műhelyként, 2015 szeptemberében kezdte meg működését."

Az intézetet Orbán Balázs, a Századvég egyik főnöke vezeti, és a céljuk többek közt "a hazai szakpolitikai döntéshozatali folyamatok támogatása". Ez a gyakorlatban valami olyasmi lehet, hogy utólag érveket gyártanak a kormány mindenféle bevándorlással kapcsolatos döntéséhez, hogy az miért pont úgy a legjobb, ahogyan kitalálták.

Tőlük jött ki a

"Gyorselemzés a brüsszeli terrortámadások kapcsán"

című  anyag, ami elég zavarosan próbálja összefoglalni, hogy mi történt az elmúlt pár napban, illetve évben, ami szerintük a támadásokhoz vezetett. A végkövetkeztetés remekül egybecseng azzal, amit a magyar kormány amúgy is szeretne, de ez nyilván nem meglepetés.

Az viszont igen, hogy a "gyorselemzés" vége felé a kövtkező ötletet dobják be a kormányzati agytröszt munkatársai.

"Az elkövető személyek bebörtönzése, a tágabb közeget érintő megtorló intézkedések foganatosítása – például a rokonság kitoloncolásának, állampolgárságtól megfosztásnak lehetősége – is megfontolandó."

Az sajnos nem derül ki az anyagból, miért gondolják, hogy egy öngyilkos merényletre hajlandó terroristát visszatartana a tudat, hogy halála után a rokonsága bukhatja az állampolgárásgot. Az sem, hogy mi történne például egy Belgiumban született belga állampolgárral azután, hogy bár nem követett el bűncselekményt, de egy rokona tettei miatt elveszítené az állampolgárságát.