Nelson Mandela kiszabadulásához hasonlítják a Rolling Stones kubai koncertjét

ZENE
2016 március 26., 11:52

Kétszázezren vagy több mint félmillióan, senki sem tudja megmondani, pontosan mennyien voltak a Rolling Stones kubai koncertjén. Nagyon régóta ez az egyik első alkalom, hogy nyugati előadók léphetnek fel Havannában. A közönség semmit sem csillapodott Major Lazer bulija óta.


Egy ember, aki ott volt a koncerten, a Guardiannek azt mondta, a Rolling Stones koncertje számára ugyanolyan jelentőségű, mint Nelson Mandela szabadulása a börtönből. Egy másik ember, aki 200 kilométert utazott, hogy ott lehessen, azt mondja, 

ez élete legnagyobb pillanata.

Sokak történelmi jelentőségűnek, politikai álláspontnak látják a hatalmas, két órás, ingyenes koncertet. Ezt a nézetet Mick Jagger is minden igyekezetével osztotta, energikusan végigpörögte a koncertet, spanyolul beszélt a közönséghez. 


Mick Jagger a koncerten végig arról beszélt, az idők változnak. Ezzel arra utalt, hogy míg régen a Rolling Stones zenéje is be volt tiltva, ma már többezer ember előtt tolhatják.

"Tudjuk, hogy évekkel ezelőtt nehézkes volt a zenénket hallgatni Kubában, de most itt vagyunk ezen a gyönyörű helyen. Azt gondolom, végre változnak az idők. Nem igaz?"

- mondta Mick Jagger, a közönség meg őrjöngött. 

(Címlapkép: Dave Hogan)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.