Huszonnégy éve nem látta családját, ezért térítette el a gépet az egyiptomi férfi

külföld
2016 március 30., 19:57
comments 93

"A ciprusi hatóságok szerint gyanús, hogy a géprabló nem normális" - írtuk kedden az Egypt Air repülőgép túszdrámájának lezárulta után és valószínűleg a szigetország hatósági embereinek igazuk volt. 

A fél napig tartó dráma során egy egyiptomi férfi átvette az irányítást egy repülőgép felett, ami Alexandriából Kairóba tartott, majd leszállás után túszként tartotta fogva a járat 56 utasát és személyzetét a larnacai reptéren. Egy övvel fenyegetőzött, amiről végül kiderült, hogy nem tartalmaz robbanószert. 

Az eset végül szerencsésen végződött: a férfi szabadon engedte az emberek zömét, mielőtt letartóztatták és senki nem halt meg.

Az Egypt Air Airbus típusú gépe a larnacai reptéren. Fotó: AFP / STR.

Az 59 éves Szeif Eldin Musztafa szerdán közleményt adott ki, amiben azt kérdezte, hogy "ha valaki nem látta feleségét és gyermekeit 24 éve, és az egyiptomi hatóságok ezt nem is engedik, ugyan mit tehetne?" 

Musztafának felesége és egyes források szerint négy, más értesülések alapján öt közös gyermeke is Cipruson él. A szigetország sajtója azt írta kedden, hogy az elkövető 1994-ig Cipruson élt családjával, és Musztafa európai menedékjogot is szeretett volna kérni Európában. Azzal fenyegetőzött, hogy ha nem Európában száll le a pilóta, felrobbantja magát. 

Az egyiptomi állami televízió szerint az egyiptomi hatóságok már kérték a ciprusi rendőrségtől Musztafa kiadását, de ez egyelőre nem történt meg. 

(Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.