Így változik majd meg a forgalom, amikor minden autó saját magát vezeti

TECH
2016 március 30., 11:14
comments 207

Teljesen át fogja alakítani a közlekedést az önvezető autók elterjedése, A dolognak biztosan lesznek pozitív hatásai, például sokkal kevesebb lesz az autóbaleset, és negatívak, például akik ma közúti áru- vagy személyszállításból élnek, azoknak lassan el fog veszni a munkája.

A Massachusetts Institute of Technology kutatói azt vizsgálták, hogyan lesz hatékonyabb a városi közlekedés, és arra jutottak, hogy ha csak önvezető autók futnak majd az utakon, akkor nem lesz szükség jelzőlámpákra, legalább is azokban a kereszteződésekben, ahol nincs gyalogosforgalom.

Mint az általuk készített szimuláción látszik, hogy a lámpák szükségtelenül lassítják le a forgalmat, ezzel növelve az utazás időt, és a kibocsájtott káros anyagok mennyiségét. Ha minden autó "tud" a másikról, akkor elég kicsit lelassítani a kereszteződés előtt, és a forgalom sokkal gyorsabban halad.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.