Ha azt hitted, hogy a magyar úszóvilágbajnokság dilettáns plakátjai miatt csak itthon kell szégyenkezni, alaposan tévedtél

2016 március 31., csütörtök 12:51
215

Ahhoz képest, hogy maga Orbán Viktor mondta, hogy a budapesti úszó világbajnokságról, hogy

"Magyarország történetében a legnagyobb sportesemény lesz a 2017-es FINA-világbajnokság", 

amivel eddig a világ elé álltunk, az tényleg nem az az unalmas profizmus, amit máshol megszokhattak. 

Valahogy sem külföldön, sem itthon nem értik egyelőre azt a minőséget, amivel a Gyárfás Tamás vezette, általában ismerősöket foglalkoztató műhelyből kerül ki. 

A budapesti úszóvilágbajnokság kabalatállatának szánt Bol-dog kutya kutyapicsázása miatt kénytelenek voltak lecserélni a gyerekriogató plüssrémet. 

Most pedig a világbajnokságra készült plakátokról derült ki, hogy a magyar szakma még nem áll készen annak befogadására, hogy a Photoshopot egy tízéves gyerek szintjén kezelő mester mutassa számukra az utat. 

A plakátok még nem jelentek meg hirdetésekben, csak az Úszószövetség Facebookján, akár lehet azt mondani, mint amivel Gyárfás védekezett a Bol-dog kutya esetében, hogy csak egy munkatárs viccelt. Szóval még kiderülhetne, hogy valaki a gyerekének a Photoshop-tanfolyamra készült leckéjét rakta ki véletlenül, felejtsük el, majd jön az igazi.  

Csakhogy nem erről van szó, a nevetséges plakátokat átvették Gyárfásék a szövetség házitervezőjétől, a költő-grafikus Fábián Istvántól.  

És tetszett is Gyárfásnak. Ő ugyanis a Fina nemzetközi magazinjának, az Aquaticsnek a főszerkesztője. És mi lett ennek a címlapján:

Fotó: fina.com

Ismerős? Bizony:

Címlap és plakát. 

Annyira, hogy tegnap még, mielőtt a szakmát sikerült sokkolni a plakátokkal, Fábián István Facebookján ott volt a büszke bejegyezés, a címlappal: 

"Legutóbbi munkám, a FINA magazin borítója". 

Mostanra viszont az alkotó eltüntette a posztot. 

Visszaszívni nem lehet, a lap megjelent, ráadásul van benne még egy, Cseh Lacis:

Fotó: Fina.com

Még van több mint egy év a vébéig, bőven van idő például a megnyitóra. A 2010-es Európa-bajnokságé ilyen volt, a medence szélén a 100 tagú cigányzenekarral. Karikásostoros betyárok például nem voltak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt