Obama szerint egy nukleáris terrortámadás örökre megváltoztatná a világunkat

2016 április 2., szombat 6:24
194

Barack Obama amerikai elnök arról beszélt Washingtonban a Nukleáris Biztonsági Csúcstalálkozón, hogy a világon minden nukleáris anyagot kiemelten kell biztosítani, nehogy bármi is rossz kezekbe kerüljön.

Obama szerint Szíriában láttuk, mire képes az ISIS, hiszen már vegyi fegyvert is bevetettek a terroristák a polgárháborúban. Nem kétséges, ha a terrorállam valahogyan piszkos bombát vagy akár atombombát szerezne, azt is arra használná, hogy minél több embert megöljön vele.

Az amerikai elnök a dél-amerikai régiót emelte ki, mint ami élen jár a nukláris anyagok biztosítása terén, és elmondta, hogy Közép-Európa is hamar elérheti ezt a szintet.

Az indiai szubkontinenst és a Koreai-félszigetet viszont problémás régióknak nevezte, és elítélte Oroszországot is, ami a nukleáris fegyverzetének csökkentéséből fejleszti a hadseregét, és nem mindig tudni biztosan, hová is kerülnek a veszélyes anyagok.

További probléma, hogy Oroszország részt sem vett ezen a találkozón, a másik nagyon problémás atomhatalom, Pakisztán delegációja pedig egy otthoni terrormerénylet miatt nem utazott ki Washingtonba. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt